Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος εργαζομένου στην Σαλαμίνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος εργαζομένου στην Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για λιποθυμικό επεισόδιο 59χρονου εργαζόμενου σε συνεργείο επισκευής πλοίων, σε εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σαλαμίνας.
Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για περιστατικό ανάφλεξης στο Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΘΩΣ” Ν. Λ. 366, στον λιμένα Περιγιαλίου ν. Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια δοκιμαστικού πλου του εν λόγω πλοίου, προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, στον αριστερό εξωλέμβιο κινητήρα, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με την χρήση πυροσβεστήρων. Στη συνέχεια, το “ΑΘΩΣ” ρυμουλκήθηκε με την συνδρομή έτερου πλοίου, στον λιμένα Βαθέως Μεγανησίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε κίνδυνος για ξένη περιουσία, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση,  ούτε εισροή υδάτων στο πλοίο.
 *****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 30 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, έχοντας πλαστά έγγραφα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα, κατασχέθηκαν.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα πίσω αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 87χρονος και 72χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”, για πιθανή ύπαρξη Ι.Χ. οχήματος  στον πυθμένα της θάλασσας, εντός λιμενολεκάνης του νέου λιμένα Κέρκυρας.
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιβιβάστηκαν στο εν λόγω πλοίο, όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω. Στην συνέχεια, το όχημα, ανελκύθηκε με την συνδρομή ιδιώτη δύτη και ιδιωτικού γερανού. Κατόπιν έρευνας από τα ανωτέρω στελέχη, καθώς και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντός του οχήματος, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση οξείδωσης,  διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθρώπινων οστών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...