Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ: Απεργία λιμενεργατών-“Κάτω τα όπλα, πάνω οι μισθοί”
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ: Απεργία λιμενεργατών-“Κάτω τα όπλα, πάνω οι μισθοί”

Νέκρωσαν τα ιταλικά λιμάνια από τη σημερινή 24ωρη απεργία, με το συνδικάτο λιμενεργατών Usb να τονίζει πως όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, από την αποστολή όπλων και τα θανατηφόρα δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, μέχρι τον πληθωρισμό – ρεκόρ.

Μάλιστα στο λιμάνι της Γένοβα οι απεργοί βροντοφώναξαν «κάτω τα όπλα, πάνω οι μισθοί» καλώντας σε διαδήλωση με αυτό το βασικό σύνθημα.

Η απεργία των λιμενεργατών έγινε στο μαύρο φόντο των δύο θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων ενώ την κρίση έχει πυροδοτήσει η απόφαση της κυβέρνησης Μελόνι να στείλει όπλα στην Ουκρανία.Το συνδικάτο των λιμενεργατών επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Έχουμε συνδέσει την απεργία για λόγους ασφαλείας με την ήδη προγραμματισμένη απεργία κατά της διέλευσης όπλων από τα λιμάνια, γιατί κι εδώ, εκτός από το ηθικό ζήτημα, το ζήτημα της επαγγελματικής ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής… κι επειδή τα χρήματα που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για την πρόληψη ατυχημάτων χρησιμοποιούνται χωρίς δισταγμό για τη χρηματοδότηση της κλιμάκωσης του πολέμου και για επενδύσεις στη βιομηχανία εξοπλισμών».

Να σημειωθεί πως ήδη για εβδομάδες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και απεργίες σε πολλά ιταλικά λιμάνια και αεροδρόμια (Γένοβα, Λιβόρνο, Τεργέστη, Πίζα κ.λπ.), καθώς ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Οι λιμενεργάτες τονίζουν πως «αντί (σ.σ. η κυβέρνηση) να προωθήσει νομοθεσία για την αύξηση των μισθών – λόγω του πληθωρισμού που βρίσκεται στο 11% και του μη βιώσιμου κόστους ζωής – το ιταλικό κράτος αποφάσισε να μας οδηγήσει σε πόλεμο. Ξοδεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα που θα σταλούν στην Ουκρανία… όπλα που περνούν από τα λιμάνια μας και χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία εργατών».

Video: https://twitter.com/i/status/1629481070507839488 

Πηγή: documento.gr

Related Articles

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...