Κυριακή , 1 Οκτώβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ «Φυτεύουμε δέντρα, προσφέρουμε ανάσες!»
ΕΛΛΑΔΑ

«Φυτεύουμε δέντρα, προσφέρουμε ανάσες!»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως έχει ήδη αποδείξει εδώ και χρόνια, προχωρά συστηματικά σε δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Με αφορμή την καταστροφή που έχει υποστεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών η Αττική και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος –κάτι που πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας- ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε τέσσερις πληγείσες περιοχές.

Συνολικά 10.000 νέα δέντρα θα δώσουν ανάσα ζωής στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και θα στείλουν το μήνυμα για την ανάγκη υλοποίησης περισσότερων φιλοπεριβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Α. ξεκινά το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι στην Παιανία (Δείτε ΕΔΩ το σημείο συνάντησης), με δεντροφύτευση χιλιάδων νέων δέντρων.

 

Δήλωση του Προέδρου κ.Γιάννη Χατζηθεοδοσίου       

«Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή τη δράση του Επιμελητηρίου μας, καθώς δείχνει έμπρακτα την σημασία που αποδίδουμε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Προχωράμε με σύνθημα: “Φυτεύουμε δέντρα, προσφέρουμε ανάσες”. Ελπίζω και εύχομαι να δούμε πολλές άλλες αντίστοιχες δράσεις. Στην Παιανία, από όπου ξεκινάμε την προσπάθεια μας, θα βρίσκονται μέλη του Επιμελητηρίου μας, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, οικογένειες, μαθητές σχολείων, εθελοντές. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, καθώς το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε. Ειδικά για τον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα φυσικών καταστροφών, καλώ τους συναδέλφους να δώσουν ηχηρό παρών στη δράση μας. Δεν είναι λύση να ζητάμε μόνο από την Πολιτεία να σταθεί δίπλα σε πληγέντες. Πρέπει να φροντίζουμε και εμείς να προχωρούμε σε αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το περιβάλλον μετά από μία πυρκαγιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α., η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό WE4ALL.

Το επόμενο ραντεβού για δεντροφύτευση έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου στη Βούλα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα

Από το Ε.Ε.Α

 

 

Related Articles

SAFE LANES : Ο εξειδικευμένος σύμβουλος κάθε ναυτιλιακής σε όλα τα είδη των επιθεωρήσεων

Η εταιρία SAFELANES εξειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων, προσφέροντας συμβουλευτικές...

ΟΛΠ Α.Ε.: Ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο του 2023, με σημαντική αύξηση κερδοφορίας και κύκλου εργασιών

Η ΟΛΠ Α.Ε.,το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, παρουσίασε νέα ισχυρήαύξηση...

Επικαιρότητα 28ης Σεπτεμβρίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 28 Σεπτεμβρίου 1922: Υπογράφεται η Συνθήκη των Μουδανιών Μάχη του «Καρβασαρά»,...

Επικαιρότητα 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 27/9/1831: Η δολοφονία Καποδίστρια, δολοφονία της Ελλάδας Π. Ήφαιστος, Ο Ιωάννης...