Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Έρευνες και ανάσυρση σορού αγνοούμενου στα Μέγαρα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έρευνες και ανάσυρση σορού αγνοούμενου στα Μέγαρα

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας και Μεγάρων, από ιδιώτη, ότι 62χρονος ημεδαπός αγνοείται, ενώ επέβαινε σε κωπήλατη πνευστή λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΝΑΚΙΑ» ν. Σαλαμίνας.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία, ο 62χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραλία Βαρέως Μεγάρων, από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ πλησίον του εντοπίστηκε και η κωπήλατη πνευστή λέμβο.
Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

 

Παροχή συνδρομής σε σκάφος στο Μεσολόγγι
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό παροχής συνδρομής στο σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Λ.Μ. 575, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, με ένα ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας Οξεία, Αιτωλοακαρνανίας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος, όπου περισυνέλεξαν τον ανωτέρω ημεδαπό καλά στην υγεία του και τον μετέφεραν με ασφάλεια στην ξηρά.

*****

 

Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για τον εντοπισμό πυρομαχικού πιθανόν (νάρκης), στη θαλάσσια περιοχή Μύτικα, Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα το ανωτέρω πυρομαχικό, εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη την παρασκευή 24-02-2023 σε βάθος περίπου 05 μέτρα και απόσταση από τις ακτές 100 μέτρα.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ στο σημείο εντοπισμού πρόκειται να τοποθετηθεί σημαντήρας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...

Γιάννης Παππάς : «Οι ευρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Συνέντευξη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στην εφημερίδα “Απογευματινή”...

ΟΛΠ Α.Ε.:  Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη–Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34...

Γ.ΚΟΥΜΠΕΝΑΣ-ΕΕΚΦΝ: Τέσσερα μέτρα για την κρουαζιέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), εν όψει ενάρξεως...