Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου   και Ηρακλείου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πέντε (05) ν.μ. βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου,  χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.
Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα  με μειωμένη ταχύτητα, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 380 επιβάτες, 53 Ι.Χ.Ε., 140 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 5 Δ/Κ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 48χρονου ημεδαπού εργαζόμενου ιδιωτικής εταιρίας, κατά τη διάρκεια εργασίας του, στο υπόγειο αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η), εντός του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο 48χρονος κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, τραυματίστηκε στο κεφάλι, μετά από  πτώση εργαλείου (παλάγκο).
Ο ανωτέρω αφού απεγκλωβίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε, αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, σε επαγγελματικό οστρακαλιευτικό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» του όρμου Λάρυμνας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν αλιεύσει από κοινού, τριάντα (30) κιλά του είδους «γυαλιστερές», πέντε (05) κιλά του είδους «κυδώνια» και τρία (03) κιλά του είδους «πορφύρες», εκτός ζώνης.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια ποντίστηκε στη θάλασσα.
Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.
 *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-75χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,
-25χρονου και 16χρονης, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282 και
-87χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στην Καβάλα

Τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ενημερώθηκε από τον...

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, με τον...

HSA-Webinar: «TANKERS CHARTERING»

“ΗELLENIC SHIPBROKERS ASSOCIATION” ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής...