Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίων στο Κερατσίνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίων στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, από ναυτικό πράκτορα, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου από τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο ρυμουλκούνταν από δύο ρυμουλκά, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά του στην δεξιά πλευρά έτερου Φ/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, που βρισκόταν πρυμνοδετημένο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στα σημεία επαφής.

Το Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, απέπλευσε ρυμουλκούμενο για να αγκυροβολήσει στη ράδα Πειραιά, ενώ το έτερο Φ/Γ παρέμεινε πρυμνοδετημένο.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, βεβαιώθηκαν από πλήρωμα περιπολικού σκάφους, δύο αλιευτικές παραβάσεις κατά επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών στην θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας, βορείου Ευβοϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση που αφορά διενέργεια αλιείας με κυκλικά δίχτυα νύχτας, σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο, κατά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 εδάφιο β του ΒΔ 23-3-1953 (ΦΕΚ 81 α’) όπως ισχύει, ενώ η αλιευθείσα ποσότητα των χιλίων εξήντα κιλών (1.060kg) του είδους γαύρου, κατασχέθηκε και πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα. Επίσης βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση για παράνομη αλιεία με “κιούπια”, ενώ κατά τον αλιευτικό έλεγχο ευρέθησαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) κιούπια μη προβλεπόμενης διαμέτρου τα οποία κατεστράφησαν κατά τα προβλεπόμενα.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής 60χρονος ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας, στη περιοχή υψηλής γέφυρας Χαλκίδας νοτίου Ευβοϊκού κόλπου, να έχει αλιεύσει οκτώ κιλά όστρακα του είδους «κυδώνια» και δύο κιλά όστρακα του είδους «στρόμπος», είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία. Ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και κατεστράφη κατά τα προβλεπόμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr

 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄OLYMPIC CHAMPION΄΄ Ν.Χ. 29, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας και τελικό προορισμό τον λιμένα Πάτρας με 94 επιβάτες, 71 άτομα πλήρωμα και 85 οχήματα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πάτρας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄OLYMPIC CHAMPION΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης του βεβαιωτικού, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

*****

Για οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας, συνελήφθησαν ένας 31χρονος ημεδαπός και μία 35χρονη αλλοδαπή, οδηγοί δίκυκλων οχημάτων, απογευματινές ὠρες σήμερα, επί της οδού Αργοναυτών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν. Ν. 165,

-83χρονου, από τον λιμένα Αγίας Πελαγίας ν. Κυθήρων στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828,

-14χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονου, από τον λιμένα ν Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Ο Διοικητής Ν.Α.Τ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος στο Ναυτεμπορική TV

Από τον  Διοικητή  ΝΑΤ, κ.  Κωνσταντίνο  Τσαγκαρόπουλο: Σάββατο μεσημέρι στις 13:00, καλεσμένος...

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

Αρχαιρεσίες WIMA 2024

Worldwide Industrial & Marine Association On April 3rd, 2024, Elections were held...

Η CLIA παρουσίασε τις θέσεις της για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

Μιλάνο, 18 Απριλίου 2024– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), εκπροσωπούμενη από...