Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

“ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν”
Η Λέσχη Αρχιμηχανικών ιδρύθηκε το έτος 1979 με την 304/79 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.
Η ιδέα της ίδρυσης της Λέσχης γεννήθηκε κυρίως από την ανάγκη κατοχύρωσης του θεσμού του Αρχιμηχανικού, σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετώπιζε ουσιώδη προβλήματα απασχόλησης, τεχνικά, ασφαλιστικά κλπ., ώστε με κοινές προσπάθειες να επιδιωχθεί η επίλυση τους.
Αμέσως μετά τη συγκρότηση της, η ιδρυτική ομάδα άρχισε να εργάζεται δραστήρια για τη πραγματοποίηση των επιδιώξεων. Έτσι ορίστηκε μία προσωρινή διοίκηση που φρόντισε για τη σύνταξη του Καταστατικού και αποφάσισε να γίνουν εκλογές σε τακτό χρονικό διάστημα για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.
Η Λέσχη αρχικά συνεδρίαζε στις αίθουσες των ξενοδοχείων ΠΛΑΖΑ και ΣΑΒΟΥ. Μετά όμως από κάποιο χρονικό διάστημα η στέγαση έγινε μόνιμη σε κάποιο διαμέρισμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 59 στο Πειραιά.
Εκεί, στη μόνιμη στέγη η προσωρινή διοίκηση συνεδρίαζε κάθε Τρίτη απόγευμα και έπαιρνε αποφάσεις ή πρότεινε λύσεις για διάφορα θέματα οργανωτικά και διάδοσης της ύπαρξης της Λέσχης, με βάσει το περιεχόμενο του καταστατικού και στην αναφορά, ειδικότερα, στους σκοπούς της Λέσχης.
Oι σκοποί ίδρυσης και λειτουργίας της Λέσχης ήταν αποτέλεσμα πολλών και ωρίμων σκέψεων κατά τη διάρκεια της σύνταξης του Καταστατικού και οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω:
α. Η συνένωση Των Αρχιμηχανικών που βρίσκονται στην Ελλάδα ή και στη αλλοδαπή και η παροχή δυνατότητας συνάντησης των μελών στο χώρο της Λέσχης για συζητήσεις με θέματα που να έχουν σχέση με το κλάδο.
β. Η ίδρυση της Λέσχης έχει σαν σκοπό την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών, την ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών πληροφοριών μεταξύ των μελών. Η Λέσχη θα λειτουργεί απρόσκοπτα για τη πρόοδο, την ηθική και πνευματική εξύψωση των μελών.
γ . Η παρακολούθηση των γενικών θεμάτων στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και η παροχή υπηρεσιών και συνεργασίας σε κάθε κατεύθυνση για θέματα παιδείας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και νομοθεσίας, σχετικά με τον κλάδο και γενικότερα.
δ. Η συνεργασία με παρόμοια σωματεία, Λέσχες, Ινστιτούτα κλπ. πού έχουν νόμιμα ιδρυθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σκοπό τη παρακολούθηση, μελέτη, εξέλιξη και διάδοση διαφόρων εντύπων. Με διαλέξεις, σεμινάρια, εορτές εκδρομές και γενικά εκδηλώσεις που στοχεύουν στη παραπέρα ανάπτυξη και προβολή της Λέσχης. στ .Η βράβευση των μελών και των τέκνων τους που έχουν ιδιαίτερη επίδοση στα γράμματα και τις τέχνες, με τη καθιέρωση χρηματικών βραβείων και υποτροφιών.
ζ. Η ενίσχυση γενικά και η συμπαράσταση με οποιοδήποτε τρόπο στα αναξιοπαθούντα μέλη και στις οικογένειες τους, εάν χρειαστεί. η . Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών της Λέσχης με κάθε νόμιμο μέσον.
θ. Σαν το υψηλότερο αγαθό των μελών της Λέσχης, θεωρείται η ελευθερία της σκέψης και της συνείδησης.
ι. Η Λέσχη δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε θρησκευτικό ή πολιτικό και αποκλείει κάθε συζήτηση στη Λέσχη με θέματα θρησκευτικά ή πολιτικά γενικά. κ. Η αφοσίωση στα ιδανικά του κλάδου, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς θεσμούς, η αγάπη προς τη πατρίδα και τα ιδανικά της και η φύλαξη και τήρηση των καθηκόντων του πολίτη πρέπει να είναι ιερά για τα μέλη της Λέσχης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμηχανικών Ε.Ν., που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Νοεμβριου 2019 και 03 Δεκεμβρίου και 10 Δεκεμβριου 2019 και συστήθηκε εκ νέου σε σώμα στις 17 Δεκεμβρίου 2019, έχει την ακόλουθη σύσταση:
• ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΦΕΛΕΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
• ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
• ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΙΦΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
• ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β’ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
• ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
• ΤΑΜΙΑΣ Β΄ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥΡΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
• ΛΕΣΧΙΑΡΧΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
• ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 11 – 13
ΤΗΛ 210 42 91 273 – 210 42 91 364
185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
SUPERINTENDENT ENGINEERS’ CLUB
11 – 13, MAVROKORDATOU STR. ,
185 38 PIRAEUS – GREECE
Η σελίδα στο facebook  είναι: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068242751615

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...