Τετάρτη , 21 Οκτώβριος 2026
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι αιτήσεις για τους θερμοσίφωνες για το πότε θα αντικατασταθούν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αιτήσεις για τους θερμοσίφωνες για το πότε θα αντικατασταθούν

Οι αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα. θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr».

Ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, μίλησε για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και αναφέρθηκε στο πώς θα «τρέξει» το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (σ.σ. κουπόνι)».

 

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Εκτός από την οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους, είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Και όπως είπε ο γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών στην ΕΡΤ «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Πηγή  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών  https://www.eea.gr/

Related Articles

CapitalMaritimeFinance: Ιστορική εισαγωγή στη EuronextAthens, με πρωτόγνωρη συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές

Η CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. εισάγεται στην Euronext Άντληση €300 εκατ. Χρηματιστηριακή...

Capital Maritime Finance: Ζήτηση ρεκόρ €1,1 δισ.ανοίγει νέο κεφάλαιο για την ναυτιλία στην Αθήνα

CapitalMaritimeFinance: Ζήτηση ρεκόρ€1,1 δισ.ανοίγει νέο κεφάλαιο για την ναυτιλία στην Αθήνα  ...

ΕΒΕΠ: Ο ακριβός ενεργειακός λογαριασμός και οι ενισχύσεις του 2026

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ενόψει του χειμώνα, εκφράζει έντονη ανησυχία για...

MEGA BROKERS: Τρία Citroën C3 Hybrid στους κορυφαίους συνεργάτες της

Τρία ολοκαίνουργια αυτοκίνητα Citroën C3 Hybrid παρέδωσε η MEGA BROKERS σε τρεις...