Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Οι πλοίαρχοι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις μειώσεις εκπομπών μέσω της πλατφόρμας ZeroNorth επί των πλοίων
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Οι πλοίαρχοι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις μειώσεις εκπομπών μέσω της πλατφόρμας ZeroNorth επί των πλοίων

Οι νέες υπηρεσίες ZeroNorth Onboard και Live Voyage Optimisation Plan θα βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων για τους πλοιάρχους συνδέοντας το πλοίο με την ξηρά για μια πηγή αλήθειας διαθέσιμη σε όλους τους βασικούς ενδιαφερόμενους διπλασιάζοντας τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών για τον πλανήτη και το κέρδος.

 

Κοπεγχάγη, Δανία, 26η Ιανουαρίου 2023: Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλατφόρμα ZeroNorth είναι πλέον διαθέσιμη στους πλοιάρχους των πλοίων, ξεκινώντας με δύο νέες υπηρεσίες λογισμικού που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης: ZeroNorth Onboard και Live Voyage Optimisation Plan. Το τελευταίο αυτό λανσάρισμα έρχεται μόλις 15 μήνες μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας δρομολόγησης καιρού από την εταιρεία. Οι δύο υπηρεσίες εδραιώνουν την ηγετική θέση της ZeroNorth στην αγορά, καθώς η πλατφόρμα παρέχει πλέον στους πελάτες πλήρη υποστήριξη για τη δρομολόγηση των καιρικών συνθηκών μέσω της ενεργοποίησης της πρόσβασης των πλοιάρχων.

 

Το ZeroNorth Onboard παρέχει στους πλοιάρχους πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν τα ταξίδια τους εν πλω. Επιπλέον, η υπηρεσία Live Voyage Optimisation Plan ( Ενεργό Πλάνο Βελτιστοποίησης Ταξιδιού ) μεταφέρει λεπτομέρειες δρομολόγησης σε ζωντανή προβολή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων, και επιτρέπει στις ομάδες ξηράς να ενημερώνουν και να στέλνουν σχέδια πλόωνσε ένα μόνο λεπτό.

 

Η είδηση αυτή σημαίνει ότι η ισχύς της πλατφόρμας ZeroNorth είναι πλέον διαθέσιμη στη γέφυρα για πρώτη φορά, παρέχοντας στους πλοιάρχους τα δεδομένα που απαιτούνται για τη λήψη καλύτερα τεκμηριωμένων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα πλοία ακολουθούν την καλύτερη δυνατή διαδρομή για την ασφάλεια, το κέρδος και τον πλανήτη.

 

Οι πλοίαρχοι θα έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες προβλέψεις, δίνοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν το σχέδιο πλού πρέπει να τροποποιηθείώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποδοτικότητα των καυσίμων, ότι το πλοίο θα παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα και, τελικά, ότι θα παραμείνει ασφαλές.

 

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών επί του πλοίου εξαλείφει επίσης την ανάγκη αναμονής για έγγραφες ενημερώσεις καιρού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και την ανάγκη επικοινωνίας μεμετεωρολογικές υπηρεσίες, για να γνωρίζουν τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει το πλοίο στη διαδρομή του. Συνδέοντας το πλοίο με την ξηρά στην ίδια πηγή αλήθειας, τόσο οι πλοίαρχοι όσο και οι χειριστές μπορούν να βλέπουν με διαφάνεια τα ίδια δεδομένα, σχέδια και αναφορές ώστε να συνεργάζονται στενότερα για την μέγιστη αξιοποίηση κάθε πλοίου.

 

Η κίνηση αυτή δημιουργεί έναν νέο άξονα συνεργασίας μεταξύ του πληρώματος και του προσωπικού ξηράς, αναβαθμίζοντας τη συζήτηση μεταξύ των δύο μερών και μειώνοντας τον αριθμό των συστημάτων που απαιτούνται για την αποδοτική και ασφαλή δρομολόγηση των πλοίων, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και το διοικητικό βάρος.

 

Σχολιάζοντας τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας ZeroNorth στα πλοία, ο Pelle Sommansson, Chief Product & AI Officer, ZeroNorth, δήλωσε: “Η ζωή στη θάλασσα μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και οι πλοίαρχοι πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις για να διατηρούν τα πλοία ασφαλή και στησωστή πορεία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θέτουμε στα χέρια τους το ZeroNorth Onboard και το Live Voyage Optimisation Plan για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα δεδομένα και την προοπτική που χρειάζονται για να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις δρομολόγησης.

 

“Καθώς η ναυτιλία επιδιώκει τους στόχους της βιωσιμότητας και τους εμπορικούς της στόχους με όλο και μεγαλύτερο σθένος, η διάθεση της πλατφόρμας ZeroNorth επί των πλοίων θα προωθήσει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στη θάλασσα και εκείνων που βρίσκονται στην ξηρά, εξασφαλίζοντας πλήρη ευθυγράμμιση και διαφάνεια σε ό,τι αφορά τους στόχους και τους βασικούς δείκτες επιδόσεων. Περιμένουμε να δούμε με ενθουσιασμό πώς αυτός ο νέος κόμβος συνεργασίας θα επιταχύνει την ψηφιοποίηση και την απαλλαγή της βιομηχανίας μας από τις ανθρακούχες εκπομπές”.

 

 

Related Articles

«Σταύρος Νιάρχος»: Σε πλήρη επαναλειτουργία η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας

Μετά από 13 χρόνια η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή...

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας στο ΥΝΑΝΠ πρώτη προτεραιότητα»

Η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο σεμινάριο...

Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”

Στο πλαίσιο του θεσμού του «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή» (ΙΜΟ Goodwill Maritime ν Ambassador)...

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...