Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου: Στάση εργασίας στο Τραμ
AGENDA

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου: Στάση εργασίας στο Τραμ

Στάση εργασίας στο Τραμ προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 μεταξύ 10:00 – 13:30.

Εφόσον η στάση εργασίας πραγματοποιηθεί, οι συρμοί αναμένεται να ξεκινήσουν τα τελευταία δρομολόγια ως και μιάμιση ώρα πριν τη στάση εργασίας, ενώ η κυκλοφορία του μέσου θα αποκατασταθεί τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά τη λήξη της.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής με αίτημα την άμεση πρόσληψη ηλεκτροδηγών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο κόψιμο αδειών, στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω συνεχών υπερωριών και στην έλλειψη ξεκούρασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος και για την ασφάλεια της μετακίνησης, ενώ το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά την παράδοση της επέκτασης στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Το Δ/Σ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, έχει τονίσει γραπτά και προφορικά σε όλους τους αρμόδιους , το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ , του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, γνωρίζουν το  ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις , όμως ΔΕΝ έχουμε καμία λύση.

  • Το πρόβλημα αυτό – ειδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την νέα επέκτασή στον Πειραιά – συνεχώς  διογκώνεται και έτσι δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία της γραμμής ΤΡΑΜ και στην καθημερινότητα των εργαζομένων.
  • Από την μια πλευρά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον επιβάτη του ΤΡΑΜ, βρίσκονται σε οριακά  χαμηλό σημείο – αρκετά δρομολόγια χαμένα – και από την άλλη , οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στα  όρια της εξάντλησης, προσπαθώντας να βγάλουν εις πέρας ένα ασφαλές, αξιοπρεπές συγκοινωνιακό  έργο.
  • Λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, αυτό που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Ηλεκτροδηγοί της  γραμμής ΤΡΑΜ είναι , “κομμένες κανονικές άδειες” εντατικοποίηση της εργασίας μέσω υπερωριών  και τέλος μηδενική ξεκούραση.

Εκτός από τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στον οικογενειακό προγραμματισμό των  συναδέλφων, γεννιούνται και δύσκολες συνθήκες οδήγησης, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων  και επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό, τους ίδιους τους εργαζομένους και το τροχαίο υλικό.

  • ΕΠΕΙΔΗ τον τελευταίο 1.5 χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει στην γραμμή ΤΡΑΜ • ΕΠΕΙΔΗ οι Ηλεκτροδηγοί του ΤΡΑΜ δεν είναι αριθμοί σε κουτάκια.
  • ΕΠΕΙΔΗ θέλουμε να παρέχουμε συγκοινωνιακές υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα. • ΕΠΕΙΔΗ η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Μεταφορών και Εσωτερικών, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ  “κλείνουν τα μάτια” στο πρόβλημα της έλλειψης των Ηλεκτροδηγών στην γραμμή ΤΡΑΜ.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τράμ Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας στις 15/2/2023 και ώρα  10.00 έως 13.30 ζητώντας

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ

Το Δ.Σ του Σ.Η.Τ.Α

πηγη https://www.athenstransport.com/

Related Articles

Ο Διοικητής Ν.Α.Τ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος στο Ναυτεμπορική TV

Από τον  Διοικητή  ΝΑΤ, κ.  Κωνσταντίνο  Τσαγκαρόπουλο: Σάββατο μεσημέρι στις 13:00, καλεσμένος...

Στα Εκπαιδευτήρια της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ για τις προετοιμασίες του OPEN DAY

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς επισκέφθηκε  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024...

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...