Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΥΝΑΝΠ: Επικαιρότητα 5ης Φεβρουαρίου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΥΝΑΝΠ: Επικαιρότητα 5ης Φεβρουαρίου

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Βόλο – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Χίο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου για πιθανή ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Φ/Γ “ΙΑΠΕΤΟΣ” Ν.Π. 12451 και συγκεκριμένα για ακινησία του πλοίου, εντός Παγασητικού Κόλπου, με 18 άτομα πλήρωμα, αφότου του είχε χορηγηθεί απόπλους για Πειραιά.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε μηχανική βλάβη με πιθανή αιτία την ύπαρξη μετάλλων σε κύλινδρο Κ/Μ. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 393, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ με ασφάλεια στον προβλήτα νούμερο δύο του εμπορικού λιμένα Βόλου. Επίσης, στη περιοχή κατέφθασαν για συνδρομή άλλα δύο ρυμουλκά, ήτοι τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ” ΧVII Ν.Π. 2987και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧVIΙI” Ν.Π. 12793, καθώς και ο πλοηγός υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΠΕΤΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, καθώς ο Πλοίαρχος του πλοίου, δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία για τη μηχανική βλάβη, ως όφειλε.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι το Ι/Φ σκάφος ”QUIN” σημαίας Πολωνίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Χίου, με δύο (02) επιβαίνοντες, ένα ημεδαπό και έναν αλλοδαπό.

Στην περιοχή μετέβη η Λάντζα “ΙΣΙΔΩΡΟΣ” Ν.Χ. 261, η οποία ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω Ι/Φ στην μαρίνα νοσοκομείου Χίου με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”QUIN”, μέχρι από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ στον κυβερνήτη επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις καθώς δεν ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή για το συμβάν, ως όφειλε.

 

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα – Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Πάτρα – Μηχανική βλάβη σκάφους στη Ραφήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός νοτίου λιμένα Πατρών, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 40χρονο ημεδαπό, προσέκρουσε σε όχημα-ελκυστήρα με οδηγό 49χρονο ημεδαπό. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 40χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον εκπρόσωπο του ναυτιλιακού πρακτορείου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ”SUPERFAST FERRIES”, για τον τραυματισμό 35χρονου μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη), που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων από 39χρονο οδηγό.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος οδηγός κατά τη προσπάθεια εξόδου του από το γκαράζ, τραυμάτισε τον 35χρονο, καθώς κινούταν με την όπισθεν. Ο εν λόγω ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ότι στη θαλάσσια περιοχή ν. Κοκκινονησίων όρμου Αρτέμιδος, παρατηρήθηκαν ερυθρά φωτιστικά σήματα κινδύνου, πιθανόν από σκάφος σε δυσχερή θέση.

Άμεσα για τη περιοχή απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και το Α/Κ “ΕΛΕΝΗ” Σ.Ρ. 1675, το οποίο εντόπισε λίγη ώρα αργότερα το σκάφος σε δυσχερή θέση και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αρτέμιδος. Πρόκειται για το ερασιτεχνικό σκάφος “Ο ΓΙΑΝΝΗΣ” Σ.Ρ. 367 με κυβερνήτη 62χρονο ημεδαπό, ο οποίος δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “Ο ΓΙΑΝΝΗΣ”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...