Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ PLANET FRUITS: Ποιοτικά φρούτα και λαχανικά από μια Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PLANET FRUITS: Ποιοτικά φρούτα και λαχανικά από μια Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση

Ο κ.Μανώλης Χριστόπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης  “PLANET FRUITS” είχε την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο ιστολόγιο μας.

 

Η εταιρεία PLANET FRUITS ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2001 από τον Εμμ. Χριστόπουλο, έναν επιχειρηματία με βαθιά και ουσιαστική γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αγοράς. Ο κύριος Χριστόπουλος έχει ως γνώμονα πάντα την επιλογή πρώτης ποιότητας προϊόντων, με μακρά παράδοση (από το 1975) στην εμπορία Φρούτων και Λαχανικών ενώ τα τελευταία χρόνια εισάγει μπανάνες από το Εκουαδόρ με τη δική του μάρκα “Manolito”. Η εταιρεία του αποτελεί πρότυπο επιχείρησης όσον αφορά στις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό.

 

 

Δώστε μας κάποιες πληροφορίες για την επιχείρησή σας

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία Planet Fruits είναι η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής μπανανών. Προϊόντα μας βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στα Βαλκάνια, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Υπάρχει ζήτηση γιατί έχουμε συνέπεια στην άριστη ποιότητα. Είμαι πολλά χρόνια έμπορος, με αποτέλεσμα να ξέρω πώς πρέπει να αγοράσω και από πού, αλλά και πότε πρέπει να πληρώσω κάτι παραπάνω προκειμένου να  προμηθευτώ τα καλύτερα προϊόντα για να τα προωθήσω στην αγορά.

Η επιχείρησή μας είναι οικογενειακή καθώς δουλεύω μαζί με τις κόρες και τους γαμπρούς μου οι οποίοι νοιάζονται για την εταιρεία, την πονάνε και την αγαπούν. Η έδρα της είναι στην Αθήνα, έχουμε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις ενώ απασχολούμε ακόμα 40 εργαζόμενους.

Ο κ.Μανώλης Χριστόπουλος με τα παιδιά του

 

Ποια είδη φρούτων εμπορεύεστε?

Έχουμε μια ποικιλία προϊόντων. Το βασικό μας προϊόν, που όλοι μας αγαπάμε ιδιαιτέρως, είναι οι μπανάνες Manolito, δική μας έμπνευση και μάρκα. Επίσης εχουμε ανανάδες, σκόρδα, τζίντζερ, φράουλες, τομάτες. Άλλα προϊόντα είναι εγχώρια και άλλα εισαγωγής.

Τροφοδοτούμε άλλους εμπόρους της επαρχίας μας, λαϊκές, μανάβικα, ξενοδοχεία αλλά και τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ όπως (με αλφαβητική σειρά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) Lidl, Μασούτη, Σκλαβενίτη.

 

Πείτε μας περισσότερα για τις πιστοποιήσεις που έχουν τα προϊόντα σας.

Φροντίζουμε να φέρνουμε προϊόντα που είναι εκλεκτά, προσεγμένα και με όλες τις πιστοποιήσεις όπως ορίζει το κράτος.  Έχουμε άδειες να πουλάμε βιολογικά προϊόντα -και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές- χωρίς να κάνουμε σκόντο στην ποιότητα. Επίσης όλα μας τα προϊόντα έχουν πιστοποιήσεις ενώ κάνουμε τακτικές εργαστηριακές αναλύσεις ώστε να εξασφαλίσουμε τη σωστή και χωρίς φυτοφάρμακα κατανάλωση από τον καταναλωτή.

 

Η Ελλάδα  έχει να μας προμηθεύσει μπανάνες?

Ναι, έχει, αν και μικρές ποσότητες που δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση της αγοράς. Προσωπικά, έχω συνεργαστεί με την Κρήτη αλλά και την Κύπρο μας. Στείλαμε συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν. Μάλιστα, λανσάραμε ελληνικές μπανάνες από την Κρήτη με την ονομασία «Το Μανωλιό», οι οποίες έγιναν δεκτές με αγάπη απ’ τους καταναλωτές.

Που βρίσκουμε  τις δικές σας μπανάνες?

Αυτή τη στιγμή θα μας βρείτε στα σούπερ μάρκετ Μασούτης και Lidl. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια συνεργασία με τον Σκλαβενίτη. Σε όποιο κατάστημα αυτών των αλυσίδων δεν βρίσκετε τα προϊόντα μας, μπορείτε να τα ζητήσετε και να τα φέρνουν.

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας

Εγώ σας ευχαριστώ

Η συνέντευξη δόθηκε στην Κλαίρη Παπαγεροθέου

 

Κλείνοντας  δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις βραβεύσεις του  κ.Χριστόπουλου όπως και τις δηλώσεις του:

 

Μεγάλη τιμή η βράβευση του Εμμανουήλ Χριστόπουλου και της Planet Fruits από το ICC (International Chamber of Commerce) με το βραβείο ευποιίας για την προσφορά του στην κοινωνία.

 

Από αριστερά ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ.Γιάννης Μασούτης με τον κ.Μανώλη Χριστόπουλο

 

ο κ.Χριστόπουλος με την οικογένειά του.

 

Δήλωση του κ.Χριστόπουλου: «… Καλώ κάθε εταιρεία, όσο μικρή κι αν είναι, να σταθεί δίπλα μας στην πιο σπουδαία επιχειρηματική κίνηση, αυτή που δεν έχει ανταγωνιστές αλλά μόνο φίλους, που δεν έχει ηττημένους αλλά μόνο νικητές, την κίνηση της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.»

 

 

Συγχαρητήρια δήλωση του Πρόεδρου ΕΒΕΠ κ.Βασίλη Κορκίδη: 

«Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Μανώλη Χριστόπουλου & μέλος του ΔΣ ΕΒΕΠ για την απονομή του βραβείου «Γ. Κασιμάτης» στην επιχείρηση του Planet Fruits από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στο πλαίσιο της εκδήλωσης Προσωπικότητες 2022»

 

 

Στοιχεία της  επιχείρησης: 

Έδρα: Κεντρική Αγορά Αθηνών Μ10-12,Λ11 – Υποκατάστημα: Πρέσπας 6 Μοσχάτο, Athens, Greece

Τηλέφωνο +30 21 0482 5288

info@planetfruits.gr

planetfruits.gr

 

Related Articles

Ο Σταμάτης Τσαντάνης στο 13ο Ετήσιο Capital Link forum

O Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις εισηγμένες ναυτιλιακές...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...

MOORE GREECE-Σεπτέμβριος 2023

MOORE GREECE- Ενημέρωση ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά Στο ΕΠΙ...