Κυριακή , 26 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γ.Μώραλης: αποκάλυψε που θα γίνει το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γ.Μώραλης: αποκάλυψε που θα γίνει το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοιήθηκε στον Δήμο Πειραιά, πληροφορηθήκαμε για την μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποκάλυψε ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά θα γίνει στο οικόπεδο Δασκαλάκη που βρίσκεται δίπλα από το Παπαστράτειο στο Ε΄ Διαμέρισμα.

Όπως είπε ο κ.Μώραλης εντός των ημερών θα ανακοινωθεί επίσημα από το ΤΑΧΔΙΚ η απόφαση που προκρίνει το ακίνητο  Δασκαλάκη και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής για να μπορεί να κτιστεί εκεί το Μέγαρο.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολεοδομίας, του Δημήτρη Αράπη, το ακίνητο Δασκαλάκη ουσιαστικά είναι ένα οικόπεδο έκτασης 17.050,14 τετραγωνικών μέτρων με ένα όριο απαλλοτρίωσης υπέρ του ΟΣΕ, προς την πλευρά του που… βλέπει στις γραμμές του τρένου, γύρω στα 600 μέτρα. Για να γίνει δυνατή η ανέγερση του Μεγάρου θα χωριστεί σε δύο τμήματα με έναν πεζόδρομο πλάτους τριών μέτρων.

Το ένα τμήμα που θα… βλέπει στις γραμμές θα έχει έκταση τριών στρεμμάτων και εκεί θα γίνει πλατεία και χώρος πρασίνου. Στην… πλάτη της έκτασης  αυτής  θα είναι ο πεζόδρομος και μετά θα μένει ένας χώρος 13.400τ.μ.οπου στα 12.000τ.μ.θα γίνει το Μέγαρο με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 22,75 μέτρα, και στα 1.400τ.μ.θα δημιουργηθούν κλειστοί αθλητικοί χώροι με ύψος που δεν θα υπερβαίνει τα 10 μέτρα.

Ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο… έστρωσε το χάλι για την δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου γιατί χωρίς τις πολεοδομικές τροποποιήσεις δεν θα μπορούσε να γίνει και τώρα το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση και η ανάθεση του έργου για να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο και να προλάβει να πάρει το ευρωπαϊκό κονδύλι των 82 εκατ.ευρώ που ήδη έχει εγκριθεί και αναμένει την απορρόφησή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Related Articles

EEL &ΠΑΠΕΙ:¨Τα Logistics & η Ναυτιλία σε μια νέα εποχή: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης θέσεων εργασίας”

H EEL διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μαΐου, σε συνεργασία με το Τμήμα...

Αγώνες κωπηλασίας Ομίλου Ερετών-Ημέρες θάλασσας 2024

 Αγώνες κωπηλασίας Ομίλου Ερετών Απολαύστε τους κωπηλατικούς αγώνες από την παραλία της...

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ στο μαγικό ηλιοβασίλεμα της Πειραϊκής

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Σινεμά στη Θάλασσα Θερινό σινεμά, με το άρωμα...

Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Πειραιά

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του...