Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home AGENDA ΕΕΑ-ΠΑΠΕΙ webinar για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές: “Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές-Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα”
AGENDA

ΕΕΑ-ΠΑΠΕΙ webinar για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές: “Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές-Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα”

ΕΕΑ-ΠΑΠΕΙ webinar για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές: “Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές-Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα” -ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 16.00 – Με πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Ένα επίκαιρο σεμινάριο με διεθνή χαρακτήρα καθώς σχετίζεται με τις εξελίξεις στις χρηματαγορές και τον ρόλο της ασφάλισης, το οποίο απευθύνεται σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, θα πραγματοποιηθεί  στις 22 Μαρτίου στις 16.00 από το ΕΕΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 

Το webinar στο οποίο θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν έχει ως θέμα: “Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές και ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα”. Είναι το 3o κατά σειρά σεμινάριο που οργανώθηκε από το ΕΕΑ και απευθύνεται στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλης της χώρας με την υποστήριξη του ΠΑΠΕΙ και του εκπαιδευτικού δυναμικού του.

 

ΔΗΛΩΣH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_BtpTCJ6rTVm3JhHClB-kPg

 

Εισαγωγική τοποθέτηση στο σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο Επίκουρος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου κ. Ξένος Παναγιώτης

Οι εισηγητές που θα αναπτύξουν το θέμα είναι οι κύριοι:

 

– Δήμος Συργκάνης, Head of EMEA FICC Structuring at Bank of America Merrill Lynch, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MBA Internationa

– Μιχάλης Στρόμπολας, CQF, PRM, Life and Health Capital Solutions, Allianz SE, απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και MIB Triest MSc in Risk Management and Insurance.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ WEBINAR

Το webinar θα αποτυπώσει και θα αναδείξει τις βασικές πτυχές των χρηματαγορών, καθώς και τις επιλογές των ασφαλιστικών εταιρειών που αναζητούν εξαγορές και συγχωνεύσεις και επενδυτικές ευκαιρίες για να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά και λειτουργικά τους μοντέλα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες καινοτομίας και αναδυόμενες τεχνολογίες.

 

Να σημειωθεί ότι διεθνώς, ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεγάλο μέρος του οποίου προέρχεται και συνδέεται άμεσα με τον ασφαλιστικό κλάδο, επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό και την καινοτομία.

 

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους μόνο μέσω στρατηγικών οργανικής ανάπτυξης. Όλο και περισσότερο, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές, οι συμμαχίες και οι πρωτοβουλίες για κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, χρησιμοποιούνται από τους ασφαλιστές ως μέσο για την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων για μετασχηματισμό και καινοτομία. Στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, οι κινήσεις αυτές οδηγούνται κυρίως από το πλαίσιο Φερεγγυότητα ΙΙ, το οποίο θέτει αυξημένα απαιτούμενα κεφάλαια.

 

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...

Πρόσκληση σε Ημερίδα: Ο Επιχειρηματίας και ο Ποινικός Νόμος

Εγκλήματα! Φορολογικά, περιουσιακά, περιβαλλοντικά. Αναλύουν και συζητούν οι: Aspasia Malliou, Δικηγόρος, Εταίρος,...

«Καλοκαίρι Στην Πόλη» για τα παιδιά του Πειραιά με δεκάδες δωρεάν δράσεις

«Καλοκαίρι Στην Πόλη» για τα παιδιά του Πειραιά με δεκάδες δωρεάν δράσεις...

Ημέρα καριέρας στην Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος

Ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθεί  στην Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος (με ειδικότητες προσαρμοσμένες...