Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Γερμανία
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Γερμανία

 Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, αποδεχόμενος  πρόσκληση του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, που εκτελεί και καθήκοντα Ακτοφυλακής, Dr. Dieter Romann.
Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας στο Πότσδαμ, και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντησή μεταξύ των δύο Αρχηγών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο Χώρες, το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.
        Επίσης, ο Αρχηγός πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Διοίκησης της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ακτοφυλακής,  στην περιοχή Neustadt in Holstein, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πλοίαρχος Nils von Waaden. Ο Αρχηγός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στους χώρους εκπαίδευσης των νέων Αξιωματικών της Γερμανικής Ακτοφυλακής ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πλωτά και εναέρια μέσα και να ενημερωθεί εκτενώς για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
      Τέλος, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Αμβούργου, όπου συνομίλησε με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) Χρήστο Μπιμπή, ενώ συναντήθηκε και με τον Διοικητή της Αρχής του Λιμένα του Αμβούργου (Hamburg Port Authority), Πλοίαρχο κ. Simon Rosenkrantz.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Γερμανία, ο Αρχηγός, συναντήθηκε επίσης με την Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, κα Μάρα Μαρινάκη, και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αμβούργο, κ. Ιωάννη Βικελίδη.
        Από ελληνικής πλευράς στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Πλοίαρχος  Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.
   Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

Related Articles

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Πέραμα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, για πτώση Ι.Χ.Ε....

VANOS S.A.:From Piraeus to the rest of the world-95 years of innovation

VANOS S.A., having started from providing ship-supplying services, is today amongst the...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΣΕΕΝ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την...