Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος άνδρα στην Ραφήνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος άνδρα στην Ραφήνα

Θάνατος άνδρα στην Ραφήνα – Αποβίβαση τραυματία αλλοδαπού ναυτικού από Φ/Γ πλοίο στη Θεσσαλονίκη –  Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για εγκλωβισμό άνδρα κάτω από το ΙΧΕ αυτοκίνητό του εντός της θάλασσας, στην περιοχή Σεσίου Γραμματικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία οικείου προσώπου του, ο 63χρονος άνδρας επιδίωξε να καθελκύσει ερασιτεχνικό σκάφος ιδιοκτησίας του από γλύστρα της περιοχής και στη συνέχεια κατά την προσπάθειά του να λύσει το σχοινί που συνέδεε το ΙΧΕ όχημα με το τρέιλερ του σκάφους, το Ι.Χ.Ε. κύλησε με αποτέλεσμα την παράσυρσή του και τον εγκλωβισμό του κάτω από αυτό, εντός τη θάλασσας.

Ο ανωτέρω αφού απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης,  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

 

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ὠρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «GAL» σημαίας Γουινέας Μπισάου, για  τραυματισμό 26χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) εντός του πλοίου,  το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Θεσσαλονίκης με προορισμό λιμένα της Ιταλίας.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Θεσσαλονίκης, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε στην Ε/Γ-λάντζα «ΑΦΟΒΟΣ» Ν.Π. 11411, με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚ.Τ, τα οποία επέβαιναν σε αυτή. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Α.Χ.Ε.Π.Α.».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., 50 ημερών βρέφος, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...

Διάλεξη Isalos.net: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς στη ναυτιλία

«Περιβάλλον & Ναυτιλία: Μια ανασκόπηση των κανονισμών, στόχων και προτεραιοτήτων» Πέμπτη, 25...