Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home Uncategorized Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της 19ης Μαρτίου – Επίσημης ημέρας απόδοσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Uncategorized

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της 19ης Μαρτίου – Επίσημης ημέρας απόδοσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,
Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Η 19η Μαρτίου αποτελεί την Ημέρα που επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να αποδώσει συμβολικά και ουσιαστικά την τιμή που αρμόζει προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικά πολύτιμης προσφοράς του προς την Πατρίδα, την Κοινωνία και την Ελληνική Ναυτιλία.
Είναι μια Ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα της 104χρονης ιστορίας του.
Τιμούμε σήμερα:
όλους τους πεσόντες συναδέλφους εν ώρα καθήκοντος που με γενναιότητα, πιστοί στον όρκο τους, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής και παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας, κλίνοντας ευλαβικά το σώμα μας μπροστά στη θυσία τους και δίνοντας την υπόσχεση ότι αυτή δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
όλα τα εν ενεργεία στελέχη που αποτελούν την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του Σώματος, όλους εσάς που καθημερινά, σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετείτε, συμβάλλετε με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και με τη δράση σας αποτελείτε υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς.
όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, με τους οποίους μας ενώνει ο δεσμός της αφοσίωσης στο κοινό έργο και ο όρκος στον κοινό σκοπό. Ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να σεβόμαστε το έργο και την προσφορά του, να αντλούμε την εμπειρία της δικής του πορείας στο Σώμα, να μαθαίνουμε από τις διδαχές του, να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τα ανησυχίες του, να μεριμνούμε για την παρουσία του δίπλα μας ως συναδέλφου και συνοδοιπόρου.
Σας καλώ να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας αυτήν την ημέρα και ας αποτελεί πάντα φωτεινό φάρο έμπνευσης και συλλογικής προσπάθειας προς όφελος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πατρίδας μας.
Ο Αρχηγός
Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Related Articles

Ο Κώστας Κατσαφάδος στην 36η Έκθεση βιβλίου στον Πειραιά

Ομιλία του  Βουλευτή Πειραιά κ. Κώστα Κατσαφάδου στην 36η Έκθεση βιβλίου στον...

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA: M/V AG. NEKTARIOS completed successfully her drydock at Cosco Dalian

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA We are happy to announce that M/V...

ΧΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πρόσκληση

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 μμ, στο SALTY του Μικρολίμανου Πειραιά,...

Ο ΠΑΝΑΜΑΣ παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή...