Τετάρτη , 31 Μάιος 2023
Home Uncategorized Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της 19ης Μαρτίου – Επίσημης ημέρας απόδοσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Uncategorized

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της 19ης Μαρτίου – Επίσημης ημέρας απόδοσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,
Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Η 19η Μαρτίου αποτελεί την Ημέρα που επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να αποδώσει συμβολικά και ουσιαστικά την τιμή που αρμόζει προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικά πολύτιμης προσφοράς του προς την Πατρίδα, την Κοινωνία και την Ελληνική Ναυτιλία.
Είναι μια Ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα της 104χρονης ιστορίας του.
Τιμούμε σήμερα:
όλους τους πεσόντες συναδέλφους εν ώρα καθήκοντος που με γενναιότητα, πιστοί στον όρκο τους, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής και παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας, κλίνοντας ευλαβικά το σώμα μας μπροστά στη θυσία τους και δίνοντας την υπόσχεση ότι αυτή δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
όλα τα εν ενεργεία στελέχη που αποτελούν την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του Σώματος, όλους εσάς που καθημερινά, σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετείτε, συμβάλλετε με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και με τη δράση σας αποτελείτε υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς.
όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, με τους οποίους μας ενώνει ο δεσμός της αφοσίωσης στο κοινό έργο και ο όρκος στον κοινό σκοπό. Ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να σεβόμαστε το έργο και την προσφορά του, να αντλούμε την εμπειρία της δικής του πορείας στο Σώμα, να μαθαίνουμε από τις διδαχές του, να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τα ανησυχίες του, να μεριμνούμε για την παρουσία του δίπλα μας ως συναδέλφου και συνοδοιπόρου.
Σας καλώ να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας αυτήν την ημέρα και ας αποτελεί πάντα φωτεινό φάρο έμπνευσης και συλλογικής προσπάθειας προς όφελος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πατρίδας μας.
Ο Αρχηγός
Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Related Articles

Συμμετοχή του Νίκου Βασιλείου σε σεμινάριο με θέμα: “Doing business between KwaZulu-Natal of South Africa and Greece”

Συμμετοχή του Μέλους της ΔΕ του ΕΒΕΑ κ. Νίκου Βασιλείου σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: “Doing business between KwaZulu-Natal of South Africa and Greece”  ...

“Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ”στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Εκδήλωση από το χρήστη Εξάλειπτρον Όμιλος “Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ” Σας περιμένουμε στη...

Πως μπορούν να εξυπηρετηθούν άτομα με αναπηρία στους λιμένες

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Δικαιώματα Επιβατών, οι μεταφορείς και...

Ομιλία Κώστα Κατσαφάδου με θέμα το νέο Ε.Σ.Υ.

«Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω ως πολίτης και μετά...