Τετάρτη , 7 Ιούνιος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της ΠΕΨΑΕΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της ΠΕΨΑΕΕ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη, στον Πειραιά (Δραγατσανίου 74).

Η Μονάδα έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης εργαζομένων, οι οποίες εστιάζουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας, στη συμβουλευτική απασχόλησης, στην ψυχολογική υποστήριξη και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην εργασία.

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, κα Ζωή Ράπτη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή, η οποία σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές, έχει πολλά να προσφέρει. Η ψυχολογική υποστήριξη, η κατάρτιση, η κοινωνική ένταξη είναι θέματα που αφορούν τον σύγχρονο Έλληνα και όχι μόνο τον εργαζόμενο. Το κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο σε εργαζόμενους του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε εργοδότες και ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

Ο Πειραιάς είναι μία φιλόξενη πόλη για δομές σαν το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων, οι οποίες στηρίζουν τους εργαζόμενους και διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, καθώς και ανέργους στον  επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Ως Δήμος Πειραιά θα έχουμε άμεση συνεργασία με το κέντρο, προκειμένου να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και θα ήθελα να συγχαρώ την αρμόδια υφυπουργό και τον πρόεδρο του κέντρου».

Στα εγκαίνια, από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης.

Related Articles

ΤΟ ΕΒΕΠ για την απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές

ΤΟ ΕΒΕΠ  συμμετείχε στην εσπερίδα για την “Απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές” Ομιλία...

10ο Φεστιβάλ  των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Πρόσκληση  για το 10ο Φεστιβάλ  των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, το οποίο...

Το ΕΒΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το ΕΒΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται...

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Στον Πειραιά στις 6/6 για τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τα παιδιά από την Κύπρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα μεταβεί την Τρίτη στις 11:30...