Τετάρτη , 28 Φεβρουάριος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο ΕΣΠ ζητά την ένταξη Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στην υπηρεσία TAX FREE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΕΣΠ ζητά την ένταξη Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στην υπηρεσία TAX FREE

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ TAX FREE

ΖΗΤA Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή την ακόλουθη επιστολή, με αίτημα την ένταξη ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στην υπηρεσία Tax Free:

 

«Με αφορμή αιτήματα μελών μας που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον κλάδο των τροφίμων, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Η υπηρεσία Tax Free, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ1338/96, δεν παρέχει τη δυνατότητα ένταξης σε αυτή των ειδών διατροφής, των οινοπνευματωδών ποτών και των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, ενώ τα ίδια προϊόντα πωλούνται στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα αεροδρόμια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κλάδος των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, που ήταν ανέκαθεν από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας και μπορεί να προσδώσει αξία συνολικά στο ελληνικό προϊόν, θεωρούμε αναγκαία την προσθήκη των συσκευασμένων ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων όπως Λάδι, Τυρί, Ελιές, Κρασί, Μέλι, Ούζο και γενικότερα των ειδών διατροφής και οινοπνευματωδών ποτών, στο νόμο περί επιστροφής ΦΠΑ σε μη-κοινοτικούς τουρίστες.

Πέρα από τα οφέλη σε είσπραξη φορολογίας για το Ελληνικό Κράτος και την αύξηση του τζίρου των πωλήσεων, η ένταξη αυτή θα  μπορούσε να λειτουργήσει ως πρεσβευτής και προοίμιο των Ελληνικών Προϊόντων από μη-κοινοτικούς τουρίστες (με αγορές Tax Free) με δεδομένο ότι η ποιότητα και ύπαρξή τους για τις συγκεκριμένες χώρες είναι παντελώς άγνωστα.

Η καμπάνια (We Export Greece) μέσω της υπηρεσίας Tax Free θα βοηθήσει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις να αυξήσουν την εξωστρέφεια τους στις αντίστοιχες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Καναδά και Αμερική).

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι χώρες όπως η Αργεντινή, η Δανία, Νορβηγία, η Σουηδία και η Ισλανδία που τα συσκευασμένα τρόφιμα συμπεριλαμβάνονται στην υπηρεσία Tax Free της χώρας τους, έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους και φυσικά την ζήτηση στα δικά τους προϊόντα.

Πέραν των ανωτέρω, σημειώνουμε ότι ιδιαίτερα για τον Πειραιά, που αποτελεί τον κύριο λιμένα κρουαζιέρας στη χώρα μας, η επιτυχία του στόχου αυτού θα δημιουργήσει σημαντικό όφελος και στην τοπική οικονομία με την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών-τουριστών.

Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας, για την ένταξη ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στην υπηρεσία Tax Free, καθώς τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού στην οικονομία της Ελλάδας και στον κλάδο της απασχόλησης είναι πολλά και το Tax-free shopping αποτελεί κριτήριο για πολλούς τουρίστες όταν επιλέγουν τον επόμενο τουριστικό προορισμό τους, αναμένουμε σχετικές ενέργειές σας».

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα, ταξί και πλοία

Εν όψει της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, αποφάσεις για το...

Τρίτη 27 – Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: 48ωρη απεργία στα Ταξί

Χωρίς ταξί  μένει  η Αττική την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28...

ΑΙΓΙΗΣ:Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου του Μάνου Σουβαλτζή “ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ”

ΑΙΓΙΗΣ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ  ΒΙΒΛΙΑ- Πρόσκληση Σας περιμένουμε όλους Δευτέρα 26/2 ωρα 19:00 στην...

Η Grid Shipping & Capital Ltd.συμμετείχε στο Γεύμα με την Υπουργό Εργασίας στη Ν.Λ.Π.

Grid Shipping & Capital Ltd. Σε γεύμα εργασίας στην Ναυτλιακή Λέσχη Πειραιά, ...