Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΕΑ: Πρωτοβουλία ενημέρωσης για θέματα ιδιωτικής ασφάλισης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΑ: Πρωτοβουλία ενημέρωσης για θέματα ιδιωτικής ασφάλισης

Πρωτοβουλία ενημέρωσης των αρμοδίων της ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο για ένα σημαντικό θέμα της ασφαλιστικής αγοράς ανέλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτριος Γαβαλάκης σε τηλεδιάσκεψη ενημέρωσαν για τις αρνητικές για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης συζητήσεις και αναφορές περί κατάργησης των προμηθειών -αμοιβών διανομής- στα επενδυτικά προϊόντα που βασίζονται σε ασφάλιση (unit linked).

Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν τα όσα από το ΕΕΑ επισημάνθηκαν. Αυτοί ήταν εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο κ. Νίκος Κουλοχέρης ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, ο κ. Μιχάλης Καλλιάνης, Νομικός Σύμβουλος και η κυρία Αθηνά Καλύβα, Προϊσταμένη Μονάδας Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε.. Επίσης,  ο κ.  Chris Uregian μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη ο κ. Ανέστης Πάτκας-Τσαπέκος  και ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων, παρατέθηκαν οι θέσεις του ΕΕΑ οι οποίες βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με αυτές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ).

Τεκμηριώθηκε ότι τυχόν προώθηση αυτής της σκέψης για κατάργηση των προμηθειών σε αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα επιφέρει ανατροπή στην δομή της αγοράς και την έως σήμερα λειτουργία, προώθηση, υποστήριξη, και εξυπηρέτησή τους.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει “ανοικτή” επικοινωνία και να ανταλλάσσεται πληροφόρηση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν δυσμενής για την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης εξέλιξη.

Η ενημέρωση των αρμοδίων και άλλων ευρωβουλευτών και παραγόντων του χρηματοοικονομικού τομέα, της ευρωπαϊκής θεσμικής εκπροσώπησης της ιδιωτικής ασφάλισης και άλλων θα συνεχιστεί από το ΕΕΑ το οποίο θα παράσχει κάθε σχετική πληροφόρηση και τεκμηρίωση σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Related Articles

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

Kamaridis GlobalWire Group would like to invite you to WIRE 2024

Kamaridis GlobalWire Group would like to invite you to WIRE 2024 wire and Tube...

Το ICS χαιρετίζει την πρόοδο στον ΙΜΟ για μηδενικές εκπομπές

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα χαιρετίζει την πρόοδο...