Παρασκευή , 1 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Προσοχή! Το CSI Institute προειδοποιεί για κακόβουλες εφαρμογές στις κινητές συσκευές
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Το CSI Institute προειδοποιεί για κακόβουλες εφαρμογές στις κινητές συσκευές

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια – CSI Institute, σας υπενθυμίζει ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις εφαρμογές τις οποίες εγκαθιστούν στις κινητές τους συσκευές, ειδικότερα όταν αυτές δεν προέρχονται από το Google Play Store.

Καθώς ο όγκος των καθημερινών καταγγελιών σχετικά με κακόβουλες εφαρμογές είναι μεγάλος (κυρίως στο Google PlayStore), σας τονίζουμε πως είναι εξαιρετικής σημασίας ο έλεγχος των εφαρμογών πριν τις εγκαταστήσουμε (άδειες, στοιχεία προγραμματιστή, όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου κ.λπ.). Μία καλή πρακτική, πριν προβούμε στην λήψη των εφαρμογών, είναι να διαβάζουμε τις κριτικές των υπολοίπων χρηστών. Τέλος, καλό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό εφαρμογών σε όσες πραγματικά είναι σημαντικές, αποκλείοντας άλλες που δεν μας είναι απαραίτητες.

Η Google, θέλοντας να τονίσει την σημασία που δίνει στην ασφάλεια των εφαρμογών που διατίθενται μέσω τουGoogle Play Store, έχει θέσει σε ισχύ πολλές βασικές αλλαγές στην πολιτική για τους προγραμματιστές εφαρμογών Android, με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια των χρηστών, του Google Play Store και των εφαρμογών που προσφέρει η υπηρεσία από τον Νοέμβριο του 2022.

Η ομάδα του CSI Institute

Διαβάστε  περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/CSIInsitute/

 

Related Articles

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ώθηση της χώρας...

Έρευνα Ε.Ε.Α. – Opinion Poll: Η συντριπτική πλειονότητα θεωρεί ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο δεν περιορίζεται η φοροδιαφυγή

Δήλωση Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για συμπεράσματα έρευνας Opinion Poll: Το...

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Ερευνητικό έργο ΟΕΕ

Από τον Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υποψήφιο με...

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Μνημεία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου 2023, η είσοδος...