Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’ και οι κ.κ  Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας & Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Σωκράτης Αναγνώστου, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), Γιώργος Εμμανουλόπουλος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός & Μέλος ΕΕΣΥΜ.

 

Ο Πρόεδρος κος Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στο ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ έδωσε τον λόγο για χαιρετισμό στον κο Παναγιώτη Αγνιάδη. Ο κ. Αγνιάδης  χαιρέτισε το Σώμα, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και επεσήμανε το σημαντικό έργο του Συνδέσμου διαχρονικά, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τα Επιμελητήρια ανά τη χώρα. Στη συνέχεια τον λόγο για χαιρετισμό έλαβε η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η όποια αφού ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά, παρουσίασε τις πρόσφατες δράσεις του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’ και τόνισε τη διαθεσιμότητα του Ινστιτούτου για  την συνέχιση της στενής συνεργασίας με τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

 

Τη σκυτάλη των χαιρετισμών έλαβε κατόπιν ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ & Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ κος Απόστολος Κενανίδης, ο όποιος και δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια από το Σώμα για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος στην ΟΦΑΕ και επεσήμανε τα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας στην ανάπτυξη της ψηφιοποίησης των μεταφορών, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων στη χώρα μας που να συνεισφέρουν στην ανανέωση του στόλου των φορτηγών αυτοκινήτων. ΟΙ χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με αυτούς του Προέδρου του ΣΕΣ  κ. Παναγιώτη Παπαντωνίου, ο όποιος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε εν συντομία στις πρόσφατες δράσεις του ΣΕΣ και του Αντιπροέδρου του Επιμελητήριου Λέσβου & του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, κ. Παρασκευά Φραντζέσκου, ο όποιος υπερθεμάτισε των προσπαθειών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και του σημαντικού ρόλου του στον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των Ελληνικών Μεταφορών.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ  αναφέρθηκε στα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήταν, η Πορθμειακή σύνδεση Ελλάδος Αιγύπτου, τα City Logistics, η Ψηφιοποίηση Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, οι Συνδυασμένες Μεταφορές, η Οδική Ασφάλεια, η Αναθεώρηση Ν. 4302 Ρύθμισης Θεμάτων Εφοδιαστικής  και ο Διαγωνισμός Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δημήτριος Τσαμπούλας» 2023. Θέματα στα οποία ακολούθησε εκτενής συζήτηση και μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, με τυχερό να κερδίζει το φλουρί τον Πρόεδρο της ΟΦΑΕ και Β’ Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, κ. Απόστολο Κενανίδη.

 

Το ΔΣ αποφάσισε ύστερα από πρόταση του Προέδρου της ΟΦΑΕ κ. Κενανίδη, ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε συνεργασία με την ΟΦΑΕ, να διοργανώσουν καμπάνια για την συλλογή χορηγιών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κόστους φορτηγών αυτοκίνητων που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, για την οποία θα ζητηθεί εκ μέρους του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και της ΟΦΑΕ και στήριξη του φορέα Μέλους του Ε.Ε.ΣΥ.Μ « HELLASTRON – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με την απαλλαγή του κόστους των διοδίων αλλά και του Ομίλου εταιρειών ATTICA GROUP, με τη δωρεάν μεταφορά οχημάτων από νησιά, στoν οποίo Όμιλο ανήκει και το Μέλος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, SUPER FAST FERRIES.

Οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, ολοκληρώθηκαν με την ευχή όλων για μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία.

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο...

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Επικαιρότητα 19ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο λόρδος Βύρωνας και ο γουοκισμός. 19 Απριλίου συμπληρώνονται διακόσια χρόνια...