Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ MOORE Ελλάδος- Φεβρουάριος 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MOORE Ελλάδος- Φεβρουάριος 2023

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Το Φεβρουάριο 2023 με μεγάλη μας χαρά διοργανώσαμε το δεύτερό μας ESG Lunch & Learn στο Marine Club σε μία ομάδα 15 πελατών μας, με τους οποίους είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση πάνω στο επίκαιρο θέμα του ESG. Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο ESG Lunch & Learn της Moore Ελλάδος.

Στα ναυτιλιακά νέα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στη συγκρατημένη αισιοδοξία στη ναυλαγορά των bulk carriers, στην έκρηξη των ναύλων στα product tankers και στις ανθεκτικές αξίες των μετοχών των εταιριών με containers, παρά την πτώση των ναύλων.

Τέλος, το Φεβρουάριο υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Shanghai Lujiazui Financial City Council και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. Σκοπός της είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας, καθώς και η τόνωση της επικοινωνίας μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των δύο χωρών.

 

ESG Lunch and Learn από τη Moore Ελλάδος

Ήταν μεγάλη μας χαρά να διοργανώσουμε το δεύτερο ESG Lunch & Learn στο Piraeus Marine Club, που πραγμοτοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 σε μία ομάδα περίπου δεκαπέντε πελατών μας.

 

Ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, Global Maritime Leader του δικτύου της Moore Global,

καλωσόρισε τους καλεσμένους μας και έθεσε το πλαίσιο του ESG στη ναυτιλία. Η Πηνελόπη Κασανή, Governance Risk and Compliance Partner, ολοκλήρωσε τις ομιλίες παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες της Moore για το ESG.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές μας και μέλη του ESG Board, Έλενα Αθουσάκη και Ηλία Ντέμιαν , για τις εύστοχες παρουσιάσεις τους καθώς και τη συμβολή τους σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη εκδήλωσή μας για το ESG.

False Assurance: Παρουσίαση από την Πηνελόπη Κασανή και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης του Σ.Ο.Ε.Λ.

 

Γενικά

Η Πηνελόπη Κασανή και ο Κώστας Κωνσταντίνου παρουσίασαν τo «False Assurance» στις 8 και 15 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, σε δύο ομάδες ορκωτών ελεγκτών λογιστών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος (Σ.Ο.Ε.Λ.).

Το «False Assurance» είναι μια ταινία που δημιουργήθηκε από το ICAEW για να βοηθήσει τους ελεγκτές να προετοιμαστούν για μερικές από τις πιο δύσκολες περιστάσεις που μπορεί να συναντήσουν στο επάγγελμα τους.

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Σ.Ο.Ε.Λ. και του ICAEW, η ταινία έγινε διαθέσιμη στους Έλληνες επαγγελματίες του ελέγχου. Έχοντας προηγουμένως υποτιτλίσει την ταινία στα ελληνικά, ενθουσιαστήκαμε με τις εκπληκτικές συζητήσεις για τον κίνδυνο, την απάτη, την ηθική και τον επαγγελματικό σκεπτικισμό και φύγαμε από την αίθουσα με μια ανανεωμένη εμπιστοσύνη για το μέλλον του επαγγέλματός μας στην Ελλάδα.

 

Moore Greece

Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς

https://www.moore-greece.gr

Related Articles

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Από την Τεχνολογία στην Περιβαλλοντική Δράση: Η Πρωτοβουλία της TURBOMED SA

Η TURBOMED SA, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των τουρμπινών πλοίων, επιβεβαιώνει την...

Kamaridis GlobalWire Group would like to invite you to WIRE 2024

Kamaridis GlobalWire Group would like to invite you to WIRE 2024 wire and Tube...

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...