Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο»
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο»

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας με τίτλο «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο» και με επίτιμους καλεσμένους ομιλητές τους κυρίους:

Μιχάλη Μαθιουλάκη / Αναλυτή Ενεργειακής Στρατηγικής, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του GreekEnergyForum, Επιστημονικό Συνεργάτη ΕΛΙΑΜΕΠ, και τίτλο ομιλίας «Το Παγκόσμιο Ενεργειακό Τοπίο και οι ρεαλιστικές δυνατότητες από-ανθρακοποίησης».

Νίκο Τσάφο / Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε Θέματα Ενέργειας, και τίτλο ομιλίας  «Ελληνική Ενεργειακή Στρατηγική».

Γιάννη Μανιάτη / Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, και τίτλο ομιλίας «Υδρογονάνθρακες και Πράσινη Μετάβαση: Οι Ευρωπαϊκές & Ελληνικές προκλήσεις».

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Οι 3 ομιλητές ανέπτυξαν τις ομιλίες – παρουσιάσεις τους για πάνω από 80’ και πραγματικά εντυπωσίασαν τους εκλεκτούς καλεσμένους της Λέσχης με τις γνώσεις και πληροφορίες τους.  Ο κος Μαθιουλάκης διεξοδικά ανέλυσε το οικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας και κατέδειξε τις ιδιαιτερότητες της απο-ανθρακοποίησης. Στην εισήγησή του ο κος Τσάφος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση τη χώρας μας στο ενεργειακό πεδίο και για τα επόμενα βήματα. Ο κος Μανιάτης ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο που η Ελλάδα έχει όχι μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στην ενεργειακή κάλυψη που οι σχεδιασμοί και οι επενδύσεις των τελευταίων ετών της παρέχουν, ενώ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για του τομείς εκείνους που ρυπαίνουν απρόσμενα πολύ.

Στο τέλος οι 3 ομιλητές δεν δίστασαν να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Φραγκούλης Κωστής, CEO της Franman και Πρόεδρος του PropellerClub, ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, COO της Island Oil και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της TsakosGroup.

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους  τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους 3 επίτιμους ομιλητές της εκδήλωσης.

Related Articles

Η CLIA παρουσίασε τις θέσεις της για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

Μιλάνο, 18 Απριλίου 2024– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), εκπροσωπούμενη από...

VANOS S.A.: Antimicrobial tape create a protective barrier against bacteria and viruses

Don’t let the flu catch you off guard this season. VANOS S.A....

VANOS S.A. at the 31st “Go Maritime” Event

VANOS S.A. had the pleasure of attending the 31st “Go Maritime” Event,...

WISTA Hellas Posidonia 2024 Events

WISTA Hellas is thrilled to announce our participation in Posidonia 2024! Join...