Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στη Σαλαμίνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος με έναν (01) επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή ”ΒΑΣΙΛΙΚΑ” ν. Σαλαμίνας.
Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., όπου διαπίστωσαν το περιστατικό, ενώ ο 89χρονος ημεδαπός επιβαίνοντας απεγκλωβίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύθηκε από ιδιώτη δύτη.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό ύπαρξης 35χρονου ημεδαπού χειριστή κανό σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ”ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ” ν. Σάμου.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σύλλογος  αυτοδυτών Σάμου, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 35χρονος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του, και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
*****
Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, χθες, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν, δέκα (10) συσκευασίες, συνολικού βάρους 10 κιλών (10kg), με όστρακα του είδους ”VENUS VERRUCOSA” (κυδώνι) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 2,5 έως 3,5 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 04 εκατοστών, χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των συσκευασιών.
Συνολικά, βεβαιώθηκαν τρεις (03) παραβάσεις, ενώ τα εν λόγω αλιεύματα κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν στη θάλασσα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά – ν. Σύρο – ν. Πάτμο – ν. Λέρο – ν. Κάλυμνο – ν. Κω – ν. Ρόδο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Πάτμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Λέρου.
Στον λιμένα ν. Πάτμου ανέμεναν προς επιβίβαση 13 επιβάτες, 02 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 02 Φ/Γ, ενώ στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 63 επιβάτες, 08 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 1 Δ/Κ και 07 Φ/Γ.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ψαρών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά – ν. Ψαρά – ν. Οινούσσες – ν. Χίο – ν. Λέσβο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Ψαρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Οινουσσών.
Στον εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 02 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στον οικείο λιμένα δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά – ν. Ψαρά – ν. Οινούσσες – ν. Χίο – ν. Λέσβο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Οινουσσών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Χίου.
Στον εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 06 επιβάτες και 02 Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν 31 επιβάτες προς επιβίβαση.

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...

Διάλεξη Isalos.net: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς στη ναυτιλία

«Περιβάλλον & Ναυτιλία: Μια ανασκόπηση των κανονισμών, στόχων και προτεραιοτήτων» Πέμπτη, 25...