Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Συνεργασία ΣΕΕΝ & ΕΜΠ για την ηλεκτροδότηση πλοίων στα λιμάνια
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνεργασία ΣΕΕΝ & ΕΜΠ για την ηλεκτροδότηση πλοίων στα λιμάνια

Σε συνέχεια της μελέτης αλλά και των ευρύτερων πρωτοβουλιών του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με στόχο την ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου, το ΝΕΕ καλωσορίζει την πρόσφατη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με το Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με στόχο την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της ακτοπλοΐας.
Ειδικότερα, η συνέργεια αφορά την ανάπτυξη συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ξηρά (OPS) για τα πλοία της ακτοπλοΐας και αποσκοπεί στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων με τον εξοπλισμό των πλοίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ε.Ε.
Η τριετής συνεργασία συμφωνήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΕΝ Σπυρίδωνα Πασχάλη και τον αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΕΜΠ καθ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ορίστηκε ο καθ. Δημήτρης Λυρίδης του ΕΜΠ και κύριος ερευνητής ο καθ. Ιωάννης Προυσαλίδης.
Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος καλωσορίζει όσες συνέργειες οδηγούν στη στενότερη σχέση ανάμεσα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην ερευνητική κοινότητα, προς όφελος του κλάδου, του τελικού καταναλωτή, αλλά και των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

Related Articles

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

Neptune Zero: A Trailblazing Venture in Marine Digital Transformation

CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A.,a renowned leader in automation solutions for...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...