Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρέλαβε η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρέλαβε η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά

Τα τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πειραιά μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης», παρέλαβε η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα.

Επιδίωξη του Δήμου Πειραιά είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση  του στόλου του, προκειμένου να βελτιώνει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Πρόκειται για μια σημαντική προμήθεια με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει  ακόμα επτά νέα  ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε νευραλγικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ενισχύουμε τον στόλο μας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου μας. Μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» προμηθευτήκαμε τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα συμβάλουν στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας. Η υπηρεσία αυτή είναι υποστελεχωμένη, καθώς όταν διαλύθηκε πριν αρκετά χρόνια αριθμούσε 120 άτομα, ενώ τώρα αριθμεί λιγότερα από 30. Οι ανάγκες της πόλης για φύλαξη και για μια σειρά αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεγάλες. Δεν είναι εύκολη η δουλειά τους, καθώς αντιμετωπίζουμε παραβατικές συμπεριφορές, το προσωπικό δεν επαρκεί, αλλά είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 78 δημοτικών αστυνομικών και πιστεύω ότι μόλις ολοκληρωθεί θα έχουμε μια επαρκώς στελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία, βελτιώνοντας καταλυτικά τις υπηρεσίες μας».

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, επεσήμανε:

«Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αναβαθμίσει την υποστελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία.  Εξοπλιστήκαμε με τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία έχουν και περιβαλλοντικά οφέλη. Δίνουμε έναν αγώνα καθημερινότητας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της αντικανονικής συμπεριφοράς στη στάθμευση. Τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στο έργο της υπηρεσίας μας».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σημείωσε:

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της επιδιωκόμενης βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η οποία σε συνδυασμό και με το Σχέδιο Φόρτισης  Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων – που ήδη έχει κατατεθεί από τον δήμο μας – το οποίο προβλέπει αρκετούς σταθμούς φόρτισης εντός της πόλης και θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, φέρνει πιο κοντά τον στόχο μιας κλιματικά ουδέτερης πόλης. Αναμένουμε τους επόμενους μήνες και την παραλαβή ακόμα επτά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων».

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...