Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δήμαρχος Πειραιά: Ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους-Απολογισμός της ΟΧΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δήμαρχος Πειραιά: Ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους-Απολογισμός της ΟΧΕ

Γ. Μώραλης: «Νέοι δρόμοι» ανοίγονται για τον Πειραιά – Σημαντικά έργα ωφελούν το μεγάλο λιμάνι της χώρας (ηχητικό)

Στον απολογισμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (για την περίοδο 2014-2020), που έγινε χθες παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης στο ΕΒΕΠ, αλλά και στους «νέους δρόμους» που ανοίγονται για τον Πειραιά αναφέρθηκε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και τη Βελίκα Καραβάλτσιου, ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

«Ήταν υποχρέωσή μας να κάνουμε τον απολογισμό της ΟΧΕ», δήλωσε εισαγωγικά ο κ. Μώραλης και πρόσθεσε πως σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η επένδυση στο Ελληνικό θα ωφελήσουν το «μεγάλο λιμάνι της χώρας» και γι’ αυτό πρέπει να επισπευστούν.

Συγχρόνως, ο Δήμαρχος Πειραιά στάθηκε στα έργα που λαμβάνουν χώρα εντός των ορίων της πόλης, όπως είναι οι τελευταίες πινελιές που πρέπει να μπουν στο ανανεωμένο Μικρολίμανο αλλά και στο νέο δικαστικό μέγαρο που θα δημιουργηθεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα υπόλοιπα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως το μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων και η ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, για την οποία -όπως είπε ο κύριος Μώραλης- θα προηγηθεί διαβούλευση με κατοίκους και φορείς.

Τέλος, ο Δήμαρχος, στάθηκε στην εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη «Πειραιάς – Αμμόχωστος: Διαδρομές επί σκοπού», η οποία περιλαμβάνει 25 μοναδικά έργα τέχνης (από τα συνολικά 219), που από το 1974 έως «σήμερα» θεωρούνταν χαμένα. Τα έργα των διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών δόθηκαν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά το 2021 από τους Τουρκοκύπριους και για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό της χώρας μας.

«Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους να επισκεφτούν την έκθεση, για να μάθουν την ιστορία της Αμμοχώστου», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Πηγή:  https://www.kanaliena.gr/

Related Articles

1ο BEAUTY SHOW 2024

Από την  κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη  Εντεταλμένη Περιφερειακή  Σύμβουλο: “Για πρώτη φορά οι...

Συνάντηση ΒΕΠ με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΕΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΣΩΝ ΣΕ...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο Πασχαλινό Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Πασχαλινό Bazaar, που διοργανώνει...

Άνοιξε τις πύλες της  η Αμερικανική Γωνιά Πειραιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Εγκαινιάστηκε ένας νέος πολυχώρος τεχνολογίας και πολιτισμού, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά...