Τρίτη , 22 Σεπτέμβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Κατάσχεση ναρκωτικών στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κατάσχεση ναρκωτικών στον Πειραιά

 Βραδινές ώρες της 26.03.2023 στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας μετά των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ”BRAT”, ”ΚΕΛΥ” και ”ΡΑΝΤΟ” διενήργησαν έλεγχο στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, στο οποίο είχαν ανευρεθεί, εν πλω, είκοσι (20) συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 17.598γρ..
        Την έρευνα κατά περίπτωση συνέδραμαν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, της Π.Δ. -Σ.ΔΟ.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ενεργειών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Α.Ε.Α./Δ.Ε.Ε.).
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, κατασχέθηκαν μία συσκευή εντοπισμού θέσης και η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, η διακίνηση της οποίας θα επέφερε παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικής αξίας άνω των 600.000 ευρώ €.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
Επακούμβηση  Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Κυλλήνης 
Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίο ”ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” Ν.Π.10280,  κατά την διάρκεια ελιγμών πρόσδεσής του στον λιμένα Κυλλήνης προερχόμενο από τον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας, επακούμβησε με την δεξιά πλευρά της  υπερκατασκευής του, στην πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ”, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα.
Επί του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” επέβαιναν 130 επιβάτες, 19 ΙΧΕ και 14 Φ/Γ, ενώ το ”ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” ήταν κενό φορτίου και επιβατών. Όλοι οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια, ενώ από την επακούμβηση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων, μέχρι την επιθεώρησή τους και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Μετά από έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων στο ”ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του, ήρθη η απαγόρευση απόπλου του και το  εν λόγω πλοίο απέπλευσε για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Ζακύνθου.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ (KORONAKIS GROUP) βραβεύτηκε με την διάκριση για την Ελληνική Εξωστρέφεια από τον ΠΣΕ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Εξαγωγέων βράβευσε την κ. Ελένη Κορωνάκη στις 21 Σεπτεμβρίου...

WISTA HELLAS: Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή

Η WISTA Hellas (Women’s International Shipping & Trading Association) στη συγκέντρωση μελών ...

Ο Όμιλος ΚΟΡΩΝΑΚΗ συμμετέχει στο Ετήσιο Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων 2026

Ο Όμιλος ΚΟΡΩΝΑΚΗ συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στο Ετήσιο Συνέδριο του Πανελληνίου...

Η VANOS GROUP ενώνει τις δυνάμεις της και συμμετέχει στο Greece Race for the Cure® 2026

Περπατάμε μαζί. Στηρίζουμε μαζί. Greece Race for the Cure® 2026 | Αlma...