Πέμπτη , 8 Ιούνιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μελίνα Τραυλού: «Η προσέλκυση νέων στο Ναυτικό επάγγελμα είναι προτεραιότητα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών»
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μελίνα Τραυλού: «Η προσέλκυση νέων στο Ναυτικό επάγγελμα είναι προτεραιότητα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών»

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανοίγει τις πόρτες της στη νέα γενιά Nαυτελλήνων- Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υποδέχτηκε στα γραφεία της Ένωσης, σπουδάστριες και σπουδαστές από Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας

 

Η πρόεδρος τηρώντας τη δέσμευσή της για έναν ανοικτό, ειλικρινή και συστηματικό διάλογο με τη νέα γενιά, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών  30 σπουδάστριες και σπουδαστές ΑΕΝ. Η πρόεδρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Ναυτικών Χρονικών για την παραχώρηση συνέντευξης, επιλέγοντας ως συνομιλητές της, όχι μόνο δημοσιογράφους, αλλά κυρίως νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες του ναυτικού επαγγέλματος.

 

Η πρόεδρος της EEE, Μελίνα Τραυλού,

υποδέχθηκε στην έδρα του συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού, νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Κύμης και Ύδρας. Συνομίλησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους, ξεκινώντας ουσιαστικά έναν ανοικτό διάλογο με τη νέα γενιά ναυτικών. Η πρόεδρος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου θα συνεχιστεί, ενώ δεσμεύθηκε να επισκεφθεί τις ΑΕΝ, στο πλαίσιο της προσωπικής και επί τόπου ενημέρωσής της για τα θέματα που απασχολούν τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η πρόεδρος της ΕΕΕ κάλεσε τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των τριών ΑΕΝ να συστηθούν με τη σειρά τους και να θέσουν τους προβληματισμούς τους, δίνοντάς τους τον πρώτο λόγο, όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Οι ερωτήσεις των σπουδαστών και σπουδαστριών αφορούσαν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, από τη δημόσια εικόνα της ναυτιλίας και τη θέση της γυναίκας σε αυτήν, μέχρι τις πρωτοβουλίες της ελληνόκτητης ναυτιλίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ναυτικών ακαδημιών σχετικά με τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος και τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους.

 

Η κ. Τραυλού επεσήμανε τη σημασία της νέας γενιάς ναυτικών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας είναι οι νέοι άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, που θα πρωταγωνιστήσουν στον κλάδο. Το όραμά μου είναι η ελληνική ναυτιλία να συνεχίσει να είναι ηγέτιδα παγκόσμια. Και να είμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο για τον αριθμό και την ποιότητα των πλοίων μας, αλλά και για την υπεροχή των Ελληνίδων και Ελλήνων στο ανθρώπινο δυναμικό της ναυτιλίας μας. Διότι οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά στη δουλειά μας».

Related Articles

Απόφαση καθορισμού των ορίων των κατοικημένων παραλιακών περιοχών

Απόφαση καθορισμού των ορίων των κατοικημένων παραλιακών περιοχών και απαγόρευση αγκυροβολίας ιδιωτικής...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ: Εισαγωγή στη φορτωτική θαλάσσιας μεταφοράς

­­­­­­Η Διεθνής Ναυτική Ένωσις εν Ελλάδι διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023...

ΤΟ ΕΒΕΠ για την απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές

ΤΟ ΕΒΕΠ  συμμετείχε στην εσπερίδα για την “Απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές” Ομιλία...

Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο...