Κυριακή , 4 Ιούνιος 2023
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ΜμΕ από Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΕΣΠΑ- Τι ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του Ε.Ε.Α.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ΜμΕ από Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΕΣΠΑ- Τι ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του Ε.Ε.Α.

Την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τους πλέον αρμόδιους για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του ΕΣΠΑ είχαν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν διαδικτυακά την ενημερωτική εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την Τετάρτη 26/4/2023.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο είναι εντονότερο στις κατηγορίες των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, το 84% των οποίων μένει εκτός χρηματοδότησης και παρουσιάζει υψηλό φόβο απόρριψης της αίτησής τους για χορήγηση τραπεζικού δανείου.

«Αυτή η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση επιτείνει το πρόβλημα της ρευστότητας των εν λόγω επιχειρήσεων με αρνητικές συνέπειες στην ευρύτερη λειτουργία της οικονομίας καθώς παρατηρούνται αυξήσεις υποχρεώσεων προς τρίτους, καθυστερήσεις πληρωμών προμηθευτών, φορολογικών υποχρεώσεων και προηγούμενων τραπεζικών οφειλών», υπογράμμισε.

Χρηματοδοτικά εργαλεία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τα εργαλεία, είτε συγχρηματοδότησης δανείων είτε εγγυοδοσίας, που παρέχει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέλυσαν στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων κ. Στέργιος Σουγιουτζόγλουο Διευθυντής Στρατηγικής κ. Ευάγγελος Καραγιαννάκος, ο Διευθυντής Καινοτομίας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, η Διευθύντρια Δανείων και Κρατικών Ενισχύσεων κ. Ροζαλία Θαλασσινού και η κ. Ελένη Κολοφωτιά από τη Διεύθυνση Εγγυήσεων και Συνεπενδύσεων.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα χρηματοδοτικά προϊόντα που αναμένονται στην αγορά στα τέλη Μαΐου με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια από 80 χιλ. έως 8 εκατ., δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης από 25 χιλ. έως 1 εκατ., καθώς και δάνεια κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων – μόνο για επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα της ΕΑΤ – από 10 χιλ. έως 1,5 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% του ποσού του δανείου είναι άτοκο, ενώ στο υπόλοιπο 60% παρέχεται επιδότηση ποσοστού 3% στο επιτόκιο για τα δύο χρόνια του δανείου.

 Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συνδυασμού προγραμμάτων επιχορηγήσεων μέσω ΕΣΠΑ ή Αναπτυξιακού Νόμου με δάνεια μέσω της ΕΑΤ.

Ακολουθεί η παρουσίαση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με αναλυτικές πληροφορίες:

https://www.insurance-eea.gr/

Related Articles

DIANA SHIPPING INC: 1ο ESG SHIPPING AWARDS 2023!

Diana Shipping Inc. announce:   We are honored to announce that Diana Shipping...

MEGA  Brokers  Αποτελέσματα 2022- Άνοδος εσόδων και ασφαλιστικής παραγωγής

Πωλήσεις 72,1 εκατ. ευρώ – Έσοδα 14,35 εκατ. ευρώ. Την ηγετική της...

ΔΥΠΑ,eΕΦΚΑ-ΟΠΕΚΑ: Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν έως 2 Ιουνίου

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2023,...

ΣΟΛΠ: Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα-Εκ νέου Πρόεδρος ο Δημήτρης Ίσαρης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ                   ...