Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη ν. Κέα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη ν. Κέα

Ενημερώθηκαν, οι Λιμενικές Αρχές Κέας και Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ”SEACRET” Ν.Π. 12727, με έντεκα  (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» ν. Κέας.
Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΜΙΝΙΜΙΚΑΚΙ» Τ.Λ. 850 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Κέας ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα .
Στην περιοχή έσπευσε και το Τ/Χ σκάφος «ΣΕ ΣΟΣ Ι» Τ.Λ. 325, το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το Ι/Φ σκάφος  στον λιμένα Κέας.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SEACRET”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 53χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ”MEIN SCHIFF 6” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. έξω από λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης .
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο σημείο, παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, όπου ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο, για ιατρική περίθαλψη.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για σοβαρό τραυματισμό 37χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (καθαριστής μηχανής) Φ/Γ πλοίου σημαίας Cayman Islands, το οποίο είναι παραβεβλημένο – ελλιμενισμένο σε εγκαταστάσεις ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στη Σύρο.
Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου κατέληξε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών χθες και σήμερα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-68χρονου, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους προς τον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-70χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,
-70χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν.  Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,
-60χρονης, από τον όρμο “Πεύκο” ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73,
-85χρονης, από τον λιμένα Ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Στατιστικά στοιχεία Απριλίου 2024

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών...

 Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού...

Opening Ceremony of the Danaos Users’ Meeting 2024

DANAOS  ANOUNCEMENT Dear Esteemed Customers & Partners, We are delighted to invite...