Τετάρτη , 7 Ιούνιος 2023
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Στην Ψηφιακή Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ η ασφαλιστική διαμεσολάβηση- Εγκρίθηκε η ένταξη του κλάδου»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στην Ψηφιακή Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ η ασφαλιστική διαμεσολάβηση- Εγκρίθηκε η ένταξη του κλάδου»

Εγκρίθηκε η  είσοδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στην “Ψηφιακή Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Πλέον, οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να ωφεληθούν να υποστηριχθούν και να εξελιχθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα που σχετίζεται με την ψηφιακή τους εξέλιξη.

Σχετική απόφαση για την ένταξη και στα “Ψηφιακά” υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης αφού νωρίτερα με την δική του συμβολή είχε εγκριθεί η ένταξη του κλάδου στην “Πράσινη Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ.

 

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει την θετική εξέλιξη η οποία προέκυψε μετά από συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση για τον κλάδο που παρείχαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΕΑ  κ. Δ. Γαβαλάκη στον υφυπουργό κ. Τσακίρη ζητώντας την είσοδο της διαμεσολάβησης στα συγκεκριμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει: “ευχαριστώ τον κ. Τσακίρη για την σημαντική συμβολή του στην αναγνώριση και στήριξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, την κατανόηση και την συνολική θετική ανταπόκριση που είχε σε όλο το φάσμα των αιτημάτων μας στο μακρύ διάστημα των συνομιλιών μας”.

Και ο κ. Γαβαλάκης αναφέρει: “η ψηφιακή αναβάθμιση αποτελεί “κλειδί” για την εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ θα σηματοδοτήσει για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας μια μεγάλη στήριξη σε όλο το φάσμα των ψηφιακών εφαρμογών που χρειάζονται τα γραφεία για να αξιοποιήσουν την σύγχρονη τεχνολογία”.

Επισημαίνεται ότι η ένταξη στην “Ψηφιακή Αναβάθμιση” έρχεται να εδραιώσει την παρουσία του κλάδου στο ΕΣΠΑ μια εξέλιξη που ξεκίνησε από το παρελθόν. Το πρώτο βήμα ήταν η μετά από τις προσπάθειες του ΕΕΑ, είσοδο-ένταξη του επαγγέλματος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα προγράμματα στήριξης των κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία και ακολούθως στο ΕΣΠΑ με την αποκατάσταση μιας λανθασμένης διατύπωσης-θεώρησης.

Από το Ε.Ε.Α.

Στη φωτογραφία από αρ. Γ.Χατζηθεοδοσίου, Ι.Τσακίρης, Δ. Γαβαλάκης

Related Articles

NEPTUNE MARITIME LEASING ANNOUNCES COLLABORATION WITH LARS SOLBAKKEN

Neptune Maritime Leasing Limited(“Neptune Leasing” or the “Company”) is pleased to announce...

ΟΕΕ | Πρόσκληση για Κατάρτιση Άνεργων Πτυχιούχων Οικονομικής Κατεύθυνσης έως 29 ετών

Σας ενημερώνουμε ότι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού...

3η Premium Real Estate Expo 2023: 9 έως 11 Ιουνίου στο Mec Παιανίας

H 3η Premium Real Estate Expo 2023, η μοναδική έκθεση για τα...

DIANA SHIPPING INC: 1ο ESG SHIPPING AWARDS 2023!

Diana Shipping Inc. announce:   We are honored to announce that Diana Shipping...