Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα

Κατατέθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αναγγελία εργατικού ατυχήματος, το οποίο έλαβε χώρα την 30.03.2023, από αρμόδιο επιθεωρητή ασφαλείας, για τραυματισμό 26χρονου ημεδαπού εργαζομένου σε ιδιωτική εταιρεία, σε πλοίο σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν στην πλωτή δεξαμενή “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ”, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
Ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασιών στο εν λόγω πλοίο και συγκεκριμένα στον χώρο του μηχανοστασίου, τραυματίστηκε στο άνω άκρο, κατόπιν πτώσης του στον εν λόγω χώρο.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο τραυματίας μετέβη αυτοβούλως στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό τραυματισμού 59χρονης επιβάτιδος επί του Ε/Γ-Ο/Γ ”SUPERFERRY” Ν.A. 620, κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου του από τους λιμένες Γαυρίου και Άνδρου.
Η 59χρονη έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα την πτώση της στο κατάστρωμα και τον τραυματισμό της στο κεφάλι. Έπειτα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64, 34χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για  ύπαρξη ανδρός χωρίς τις αισθήσεις του, στον χερσαίο χώρο εντός προβλήτας Αγίου Διονυσίου του λιμένα Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω άνδρας έφερε εμφανές τραύμα στο κεφάλι, από βολή πυροβόλου όπλου, ενώ πλησίον της σορού του ανδρός βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Στη συνέχεια, η ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο  του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Πρόκειται για 69χρονο ημεδαπό.
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

10th Anniversary of the “Belt and Road” Initiative & China-Greece Relations

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας...

Νέα δωρεά μεγάλου πολεμικού πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη

Μετά από το Εκπαιδευτικό Πλοίο «ΚΥΚΝΟΣ» και τα Πλοία Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ»,...

ΙNTERCARGO: Μην ρυθμίζετε τη Ναυτιλία μεμονωμένα

Από την πρόσφατη συνάντηση των  μελών στο Ντουμπάι: Η ναυτιλία είναι τόσο...