Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην εναρκτήρια εκδήλωση του «HBio Innovation Lab – powered by AbbVie», που έγινε στη Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην εναρκτήρια εκδήλωση του «HBio Innovation Lab – powered by AbbVie», που έγινε στη Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ

«Είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε μια σημαντική δράση καινοτομίας στον τομέα των βιοεπιστημών – ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς με δυναμική εξωστρέφειας και προοπτική ανάπτυξης», είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εναρκτήρια συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «HBio Innovation Lab – powered by AbbVie», για νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα των βιοεπιστημών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) του ΕΒΕΑ. Όπως είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η Ελλάδα διαθέτει ένα σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό στον συγκεκριμένο τομέα και τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα αρκετά αναβαθμισμένο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία, το οποίο ευνοεί τη δημιουργία τεχνοβλαστών, συνεργατικών σχηματισμών, κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τομέας των βιοεπιστημών και των υπηρεσιών υγείας είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Η δημιουργία και η δραστηριότητα του HBio, του μεγαλύτερου Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας (Innovation Cluster) στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, είναι ένα απτό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε, ενώνοντας δυνάμεις. Αυτή την κουλτούρα πρέπει να ισχυροποιήσουμε και να εμβαθύνουμε. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, για πάνω από μια δεκαετία», είπε η κυρία Εφραίμογλου.

 

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΒΕΑ κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή των Γυναικών στην Αγροτική Ανάπτυξη: Προοπτικές και Εργαλεία Χρηματοδότησης»
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή των Γυναικών στην Αγροτική Ανάπτυξη: Προοπτικές και Εργαλεία Χρηματοδότησης» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου. Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εστιάζοντας στον ρόλο της γυναίκας – αγρότισσας, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα και τόνισε τη σημασία να συνδυαστούν οι δράσεις χρηματοδότησης με εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των γυναικών σε σχέση με την αγροτική και τη νέα, καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Τέλος, τόνισε ότι στο ΕΒΕΑ, η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν είναι κεντρική προτεραιότητα. «Υλοποιούμε ποικίλες δράσεις στήριξης, συμμετέχουμε στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, εντάσσουμε γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου μας, συνεργαζόμαστε με φορείς, διατυπώνουμε στοχευμένες προτάσεις προς την Πολιτεία» κατέληξε η κα Εφραίμογλου.

Εκδήλωση ΕΒΕΑ και ΚΕΘΙ για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας
Εκδήλωση με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τη βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας» διοργάνωσαν το ΕΒΕΑ και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το μείζον θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Γεν. Γρ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα και πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων. Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), δήλωσε: «Η βία και η παρενόχληση στην εργασία είναι ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η αντιμετώπισή της, εκτός από καθήκον στο πλαίσιο μιας ηθικής διακυβέρνησης, είναι και αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή και παραγωγική λειτουργία κάθε επιχείρησης. Για αυτό και το EBEA, εκπροσωπώντας τις 120.000 επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας, έχει και θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και των έμφυλων ανισοτήτων στο χώρο της εργασίας. Έχουμε ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Συνεργαζόμαστε με τους φορείς της Πολιτείας. Συμμετέχουμε και αναλαμβάνουμε δράσεις στοχευμένες και ουσιαστικές. Δεν αρκεί να αποκηρύσσουμε τη παρενόχληση με γενικόλογες αναφορές. Χρειάζονται αλλαγές τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας. Χρειάζεται να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις ώστε να εντάξουν τα θέματα βίας και παρενόχλησης στο αξιακό τους σύστημα.

 

Related Articles

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...

Deepfakes: Το μέλλον της πορνογραφίας

Γράφει η Αμαλία Παπανικολάου Τα Deepfakes είναι ψηφιακά επεξεργασμένα πολυμέσα στα οποία αντικαθιστάτε...