Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ στον Πειραιά

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, ότι 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της καμπίνας του, στον λιμένα Πειραιά.
Στον 67χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό του πλοίου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος ”ΜΕΛΩΔΙΑ” Ν.Π. 6294, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Θορικού Λαυρίου.
Άμεσα για την περιοχή, προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε το Τ/Χ σκάφος ”ΣΗ ΣΟΣ 1” Τ.Λ. 325, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Λαυρίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΜΕΛΩΔΙΑ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κορίνθου, Αγίων Θεοδώρων και Αίγινας, για ακυβερνησία του Δ/Ξ πλοίου ”SATURN” σημαίας Marshall Islands, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Διαπόρια στο Σαρωνικό κόλπο.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ ”ΕΠΙΣΚΟΠΗ” Ν.Π. 12253 προς παροχή συνδρομής, ενώ το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο αγκυροβόλησε με ιδία μέσα στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Υψηλής στο Σαρωνικό κόλπο, συνοδεία του ανωτέρω Ρ/Κ.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SATURN”, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) εντός του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ”ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228, το οποίο είχε καταπλεύσει με ασφάλεια στον λιμένα Αίγινας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-74χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.,
-78χρονου, από τον λιμένα ν. Οθωνών στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.,
-40χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και
-84χρονου και 86χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64.

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους ”ΕΥΠΛΟΙΑ” Ν. Ηρακλείου 42, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ”ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ” του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Σ.Γ. 163 και το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΤΑΣΟΣ” Λ.Γ. 1010, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο όρμο, με τη συνδρομή των ανωτέρω Ε/Π – Α/Κ σκαφών.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΥΠΛΟΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονουαπό τον λιμένα ”ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ” ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

10χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου,με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...