Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο ΕΣΠ ζητά την ένταξη των ενήμερων δανειοληπτών στην ένταξη δόσεων
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΕΣΠ ζητά την ένταξη των ενήμερων δανειοληπτών στην ένταξη δόσεων

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΖΗΤΑ

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 

                Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την ανακοίνωση περί  διεύρυνσης κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη των ευάλωτων ενήμερων δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, απηύθυνε την ακόλουθη επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Χ. Σταϊκούρα και Α. Γεωργιάδη αντίστοιχα:

«Με αφορμή την ανακοίνωση περί  διεύρυνσης κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη των ευάλωτων ενήμερων δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Κατόπιν αιτημάτων που έχουμε δεχθεί από μεγάλο αριθμό μελών μας και με γνώμονα την ισότιμη μεταχείριση των δανειοληπτών, θεωρούμε απαραίτητο να ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα και για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών επιχειρηματικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο, ώστε να δοθεί μια ανάσα στην αγορά και να αποτραπεί η συσσώρευση νέων κόκκινων δανείων.

Δεδομένου ότι οι συνθήκες στην αγορά γίνονται όλο και πιο δύσκολες, θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβασή σας για το σχεδιασμό μιας δικαιότερης ρύθμισης που θα περιλαμβάνει και τις ευάλωτες επιχειρήσεις, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και επιτρέποντάς τους να διαχειριστούν το νέο κύμα ανατιμήσεων, αλλά και να απορροφηθεί ένα ενδεχόμενο νέο κύμα αυξήσεων των επιτοκίων.

Θεωρώντας, ότι η πρότασή μας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση, ώστε να προκύψει η βελτίωση των συνθηκών που επηρεάζουν την  επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και της οικονομίας».

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...

Συνάντηση ΒΕΠ με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΕΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΣΩΝ ΣΕ...