Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο – Συλλήψεις για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα και στην Άνδρο – Διακομιδές ασθενών
Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Χάλκης, στη βραχονησίδα ”ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”, με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.
Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ ”ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙI” Ν.Ρ. 42 και το Ρ/Κ ”ΧΡΗΣΤΟΣ XXV” Ν.Π. 10998, προς τυχόν παροχή συνδρομής, με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και ιδιώτη δύτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα ”ΠΟΘΙΑΣ” ν. Καλύμνου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 31χρονο έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση με έτερο δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 40χρονο.
Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο 31χρονος, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 22χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Παπαστράτη στη θέση Βουρκάρι Χαλκίδας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 16χρονος  οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου.
Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-32χρονη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,
-54χρονος, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64 και
-49χρονη, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64.

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους ”ΕΥΠΛΟΙΑ” Ν. Ηρακλείου 42, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ”ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ” του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Σ.Γ. 163 και το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΤΑΣΟΣ” Λ.Γ. 1010, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο όρμο, με τη συνδρομή των ανωτέρω Ε/Π – Α/Κ σκαφών.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΥΠΛΟΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονουαπό τον λιμένα ”ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ” ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

10χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου,με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

Neptune Zero: A Trailblazing Venture in Marine Digital Transformation

CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A.,a renowned leader in automation solutions for...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...