Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση Ε/Γ πλοίου στη Χίο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ πλοίου στη Χίο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι κατά την διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ πλοίου ”SEA STAR RHODES” σημαίας Παλάου στον προβλήτα του οικείου λιμένα, προσέκρουσε στο κρηπίδωμα με το δεξιό εμπρόσθιο τμήμα του.
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο Τσεσμέ Τουρκίας – Χίος και ήταν κενό επιβατών και φορτίου. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ρηγμάτωσης επί της στείρας στην ίσαλο, στη δεξιά γάστρα του σκάφους διαστάσεων περίπου 30 X 30 εκατοστών με στρέβλωση ελασμάτων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SEA STAR RHODES” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
*****
Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ”ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ” του οικισμού Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ. Μαλεσίνας, 34χρονο ημεδαπό, να έχει αλιεύσει τριάντα (30) άτομα αχινούς, με τη χρήση φορητής αυτόνομης καταδυτικής συσκευής.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα καθώς και ο εν λόγω αλιευτικός εξοπλισμός, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
*****
Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλιβερίου, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αλιβερίου Ν. Ευβοϊκού Κόλπου, 45χρονο ημεδαπό, να έχει αλιεύσει εκατόν είκοσι (120) ατόμων του είδους ”ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 1 του ΠΔ 48/21018 (ΦΕΚ 90Α).
Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ολοθούριων και στη συνέχεια ποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε έναν ημεδαπό.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου Σούδας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 76χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 26χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 26χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 76χρονος, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-70χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,
-61χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και
-57χρονου και 85χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v DSI Phoenix with Bulk Trading SA 

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...