Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας με τη BlueCycle για τη συλλογή αλιευτικών απορριμμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας με τη BlueCycle για τη συλλογή αλιευτικών απορριμμάτων

Ενισχύεται το πανελλήνιο δίκτυο της BlueCycle

Η BlueCycle συνεργάζεται με τον Δήμο Γλυφάδας και επαναπροσδιορίζεται το μέλλον των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Μέσω της σύμπραξης αυτής, τα αλιευτικά απορρίμματα στον Δήμο Γλυφάδας είναι «παρελθόν».

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία το σημείο συλλογής πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού της BlueCycle στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου, της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Άννας Καυκά, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Σωκράτη Ζάχου, του Προέδρου του Συλλόγου Αλιέων Γλυφάδας “Η Αναγέννηση” κ. Θανάση Καραγιαννάκη, του Αντιπροέδρου κ. Απόστολου Τσακίρη και του Γραμματέα κ. Θοδωρή Κοντραφούρη, καθώς και της ιδρύτριας κι επικεφαλής της BlueCycle, κ. Σουζάνας Λασκαρίδη.

«Ήταν ένα ζήτημα που μας απασχολούσε πολύ και χαιρόμαστε που βρίσκει και αυτό τη λύση του με αυτή μας τη σύμπραξη, ως Δήμος, με τη BlueCycle», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπανικολάου. Η κ. Σουζάνα Λασκαρίδη, επεσήμανε την αξία και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της προσφοράς. «Χαιρόμαστε που ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Γλυφάδας, συμβάλλουμε, καταρχάς, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε αυτή την κομβική περιοχή της Αττικής και, κατά δεύτερον, που ενισχύεται το πανελλήνιο δίκτυο της BlueCycle», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων κ. Θανάσης Καραγιαννάκης αναφέρθηκε στην υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού από όλη την αλιευτική κοινότητα, η οποία αριθμεί περισσότερα από 35 σκάφη. «Η πρωτοβουλία αυτή μας γεμίζει χαρά, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε κι εμείς έμπρακτα αρωγοί στην προστασία της θάλασσας, του “σπιτιού” μας», ανέφερε. Ήδη τα πρώτα δίχτυα προς απόσυρση έχουν ξεκινήσει τη διαδρομή τους για την ανακύκλωση και την απόκτηση μιας «νέας ζωής».

Το σημείο συλλογής στον Δήμο Γλυφάδας προστίθεται στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο πανελλήνιο δίκτυο συλλογής αλιευτικού και ναυτιλιακού  εξοπλισμού 38 σημείων, που λειτουργεί ήδη σε όλη τη χώρα. Από αυτά τα σημεία, η BlueCycle συγκεντρώνει το υλικό, το οποίο επεξεργάζεται στις εγκαταστάσεις της στην Αττική και δημιουργεί ανακυκλωμένη πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας, κατάλληλη για επανένταξη στη βιομηχανία πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Related Articles

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο...

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Επικαιρότητα 19ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο λόρδος Βύρωνας και ο γουοκισμός. 19 Απριλίου συμπληρώνονται διακόσια χρόνια...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”, πλήρης ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Μεταφορών»

 Έκτακτη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Υφυπουργό...