Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ “Το Yachting ως επενδυτική ευκαιρία υψηλών αποδόσεων”
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

“Το Yachting ως επενδυτική ευκαιρία υψηλών αποδόσεων”

Στα πλαίσια του διεθνούς Money Show που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athens Marriott το Σάββατο 08/04/2023 και με αφορμή την επίσημη έναρξη της διαπραγμάτευσης της εταιρείας UPyachting Management Plc στο χρηματιστήριο Κύπρου με το ticker YACHT ή ΓΙΩΤ, διοργανώθηκε  η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας με θέμα:

 

“Το Yachting ως επενδυτική ευκαιρία υψηλών αποδόσεων”

 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 275 άτομα απο τον χώρο της επιχειρηματικότητας, των τραπεζών, χρηματιστές, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, φορείς από τον τουρισμό και το yachting, δημοσιογράφοι καθώς και μια ομάδα φοιτητών απο τον κλάδο των τουριστικών και ναυτιλιακών σπουδών.

 

Στην ημερίδα διάρκειας  2 ωρών παρουσιάστηκαν οι τάσεις στο διεθνές Yachting και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους Έλληνες και ξένους επενδυτές, οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν είτε απευθείας σε σκάφη, είτε μέσω εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο.

 

Η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας και marketing της εταιρείας κυρία Eύα Κάσση συντόνισε το event, ανοίγοντας την ημερίδα, ενώ στην συνέχεια ο  κύριος Καλυβόπουλος Γιάννης Founder Partner & MD της εταιρείας καλωσόρισε κοινό και δημοσιογράφους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το Vision και το Mission της εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα ο κύριος Καλυβόπουλος ανέφερε:

«Η εταιρεία μας ιδρύθηκε από μία ομάδα οικονομολόγων, χρηματιστών, κατασκευαστών και ανθρώπων που ασχολούνται με τη Ναυτιλία.

Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό περιβάλλον για yachting, όπου ο καθένας θα μπορούσε να συνδυάσει την αναψυχή με την επένδυση.»

 

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο CEO της εταιρείας Κύριος Χουλιαράς Θεόδωρος ο οποίος αφού παρουσίασε επικαιροποιημένα στατιστικά σχετικά με το ευοίωνο μέλλον του Yachting στην Ελλάδα, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της επένδυσης ιδιωτών, είτε απευθείας στην αγορά ενός σκάφους, είτε μέσω επενδυτικής τοποθέτησης στην μετοχή της εταιρείας.

 

Ο κύριος Χουλιαράς ανέφερε:

 

«Πρόσφατα η εταιρεία μας αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα πλοιοκτησίας  και του εφοπλισμού yacht.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εισαγωγή της εταιρείας μας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, προκειμένου να αντλήσουμε κεφάλαια από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Με το να είμαστε εισηγμένη εταιρεία μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα μέρος των πελατών μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν απευθείας σε ένα yacht , μικρότερα ποσά στην εισηγμένη μας εταιρεία συμμετέχοντας στα κέρδη μας και στις μελλοντικές μας αποδόσεις.»

Στη συνέχεια η εταιρία με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν για το 2023, παρουσίασε 5 προϊόντα και υπηρεσίες :

 

  1. Την δυνατότητα κάποιος να αγοράσει ένα σκάφος και να το δώσει προς διαχείριση στην UP yachting λαμβάνοντας ένα προπληρωμένο μίσθωμα ίσο με το 8% της αξίας του σκάφους.

 

  1. Την πλατφόρμα κρατήσεων, στα πρότυπα του Booking.com που επιτρέπει στους χρήστες να βρούν και να κλείσουν αυτόματα ένα οποιοδήποτε από τα 9.500 Yachts που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα σε 40 χώρες.

 

  1. Την υπηρεσία των Daily Cruises όπου προσφέρουν την εμπειρία της ημερήσιας ή μισής ημέρας κρουαζιέρας με Ιστιοπλοϊκό catamaran, συνοδεία ελαφρών γευμάτων, αναψυκτικών, τριμελούς πληρώματος, με αναχώρηση από10 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

 

  1. Την υπηρεσία των Elegant Luxury Yacht Events, η οποία προσφέρει την δυνατότητα σε ιδιώτες ή εταιρείες  να διοργανώσουν corporate events,Birthday PartiesBachelor parties κλπ.

 

  1. Τέλος ανακοινώθηκε για πρώτη φορά επίσημα η νέα υπηρεσία Floating Yacht Estates. Η εμπειρία ενός πλωτού διαμερίσματος, με 2 ή 3 υπνοδωμάτια, πολυτελές σαλόνι και κουζίνα, η οποία έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την φιλοξενία εν πλω. Ένας μοναδικός συνδυασμός διαμερίσματος, real estate και σκάφους ο οποίος έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όσων αγαπούν το real estate αλλά δεν θα τολμούσαν την επένδυση σε ένα παραδοσιακό yacht.

 

Κλείνοντας την ημερίδα, έγινε μια παρουσίαση των στελεχών και συνεργατών μόνο της Ελλάδος και η αναφορά στην στρατηγική συνεργασία όσον αφορά την εταιρική της επικοινωνία με την “Social Stream καθώς και την επίσημη συνεργασία με την εταιρεία “We Love Athens“, η οποία προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες concierge σε επισκέπτες στην Ελλάδα, ανέλαβαν την υποδοχή και την συνοδεία των ξένων πελατών, που έρχονται στην Ελλάδα για να παραλάβουν ένα Yacht για τις διακοπές τους.

 

Αναλυτικά τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι παρουσιάσεις μέσω video των όσων παρουσιάστηκαν στην ημερίδα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, www.UPyachting.eu

 

Συνημμένα θα βρείτε την κεντρική  παρουσίαση της ημερίδας καθώς και διαφημιστικό υλικό.

 

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε στο YouTube τα ακόλουθα βίντεο:

 

  1. Invest in Yachts

https://youtu.be/cp6nICc18SU

 

  1. Daily Cruises

https://youtu.be/pkTWyxn72aU

 

  1. Elegant Yacht Events

https://youtu.be/i1ZI4g_cQlE

 

  1. Floating Estates

https://youtu.be/WuRzGZu2vzQ

 

Φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

https://wetransfer.com/downloads/5e2ba9eaa7fc98cb5f3a180ba54a6f6a20230411112536/fc814269612c05f199b31c6b4427358920230411112558/f2e7ce

 

Τέλος για Live παρακολούθηση της μετοχής μας μπορείτε να βρείτε στα Link:

 

https://www.wsj.com/market-data/quotes/CY/XCYS/YACHT

ή

https://www.marketscreener.com/quote/stock/UPYACHTING-MANAGEMENT-PLC-146653441/%3Cbr%3E

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...