Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΤΠ: Παρουσίαση έργου “Αποχέτευση Μόρνου, Μαλανδρίνου,Δήμου Λιδωρικίου,Δωρίδος,Φωκίδος”
ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΤΠ: Παρουσίαση έργου “Αποχέτευση Μόρνου, Μαλανδρίνου,Δήμου Λιδωρικίου,Δωρίδος,Φωκίδος”

Επίσημη παρουσίαση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου και του Σωφρονιστικού Καταστήματος Μαλανδρίνου του τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος»

 

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Παπαθανασίου παραβρέθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2023 στην επίσημη παρουσίαση της ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου και του Σωφρονιστικού Καταστήματος Μαλανδρίνου του τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος».

 

Η παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο, τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τον Βουλευτή Φωκίδος κ. Γιάννη Μπούγα, τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γιώργο Καπετζώνη και τον μελετητή του έργου.

 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του εν λόγω έργου, όχι μόνο για την τοπική, αλλά για την εθνική οικονομία και ανάπτυξη της χώρας, με το σκεπτικό ότι η υδροδότηση της μισής Ελλάδος γίνεται από τη λίμνη του Μόρνου, επομένως είναι αυτονόητη η κατασκευή σύγχρονου συστήματος επεξεργασίας λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών και του Σωφρονιστικού Καταστήματος Μαλανδρίνου. Ειδικά για το τελευταίο, τόνισε ότι αποτελεί ουσιαστικά ένα ζωντανό οικισμό πού παράγει καθημερινά άνω των 200 τόνων λύματα και η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού θα λύσει τελεσίδικα το πρόβλημα της διαχείρισης των παραγόμενων λυμάτων, πού τώρα επιτυγχάνεται με υψηλό κόστος, λόγω της μεταφοράς τους με βυτιοφόρα σε εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών σε όμορο Δήμο.

 

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση, τον παριστάμενο Βουλευτή Γιάννη Μπούγα, το Δήμο Δωρίδος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους μελετητές και όλους όσους διαχρονικά και διακομματικά βοήθησαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ένταξης.

Related Articles

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Επικαιρότητα 19ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο λόρδος Βύρωνας και ο γουοκισμός. 19 Απριλίου συμπληρώνονται διακόσια χρόνια...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”, πλήρης ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Μεταφορών»

 Έκτακτη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Υφυπουργό...

Επικαιρότητα 20ης Απριλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το θηριώδες αεροσκάφος C-130J των...