Πέμπτη , 30 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Αιχμή του δόρατος για την ιδιωτική ασφάλιση ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής- Προτάθηκαν λύσεις, μέτρα ενέργειες στην εκδήλωση ΕΕΑΕ-ΕΣΑΠΕ-ΣΕΜΑ και ΕΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμή του δόρατος για την ιδιωτική ασφάλιση ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής- Προτάθηκαν λύσεις, μέτρα ενέργειες στην εκδήλωση ΕΕΑΕ-ΕΣΑΠΕ-ΣΕΜΑ και ΕΕΑ

του Γιάννη Βερμισσώ

Με την αναγνώριση του κομβικού ρόλου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης της οποίας επίσης επισημάνθηκε η καθοριστική συμβολή που μπορεί να έχει σε τομείς του κράτους  (υγεία-ασφάλιση-φυσικές καταστροφές) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια συζήτηση για τον κλάδο, αυτή, η μεγάλη “συνάντηση” ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, εταιρειών και πολιτικών στην Εθνική Πινακοθήκη την οποία τίμησαν με την παρουσία τους  εκατοντάδες επαγγελματίες που παραβρέθηκαν  ή την παρακολούθησαν διαδικτυακά και είχε  διοργανωθεί από την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), την  Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) με την συμβολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΕΑΕ κ. Δ. Λύχρου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Προέδρου της ΕΑΕΕ Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου. Την εκδήλωση εκτός από τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τίμησαν και ο επικεφαλής της ΔΕΙΑ κ. Στ. Κωνσταντάς, η πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κ. Μ. Δημητριάδη, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Ελ. Παπασπυροπούλου καθώς και πολλά κορυφαία στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών που παραβρέθηκαν. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς και η κυρία Μιλένα Αποστολάκη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

Στο θέμα της συνάντησης “Η επόμενη μέρα της ασφαλιστικής αγοράς  και ο ρόλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην εξέλιξή της”, εκπρόσωποι της πολιτικής οι: κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΝΔ), η κ. ‘Εφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Παύλος Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών οι κύριοι Ι. Καντώρος (INTERAMERICAN), Π. Δημητρίου  (GENERALI),  Χρ. Γεωργακόπουλος (ALLIANZ -ΕΥΡ. ΠΙΣΤΗ), Δ. Ζορμπάς (ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ) και Ν. Ζάχος (NP Ασφαλιστική) συντέλεσαν στην εποικοδομητική έκβαση της εκδήλωσης. (ΔΕΙΤΕ VIDEO ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Δόθηκαν στοιχεία, παρατέθηκαν απόψεις, τοποθετήθηκαν ανοικτά βασικά θέματα που απασχολούν την αγορά και έγινε η αρχή για να υπάρξουν επόμενα βήματα. Όλα τα καίρια θέματα για τον κλάδο τα οποία και μπορεί να αντιμετωπιστούν με συμπόρευση και κοινές θέσεις, τοποθετήθηκαν και στους πολιτικούς και στους διευθύνοντες συμβούλους των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

Ο Γ.Γ. του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Μ. Τζωρτζωρής και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ κ. Γ. Καραβίας έφεραν τους πολιτικούς συμμετέχοντες απέναντι στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα ζητώντας την συμβολή τους στο να εφαρμοστεί και στην χώρα μας αυτό που ισχύει σε άλλες χώρες. Ακόμη επισήμαναν την ανάγκη να αξιοποιηθεί περαιτέρω η ιδιωτική ασφάλιση προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

 

Το ίδιο και η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κ. Λύχρου, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ κ. Ι. Τοζακίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Μ. Τζωρτζωρής απηύθυναν ερωτήματα και ταυτόχρονα μηνύματα προς τους διευθύνοντες συμβούλους των ασφαλιστικών εταιρειών ζητώντας την δική τους παρέμβαση για να διευκολυνθεί και το έργο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα η ιδιωτική ασφάλιση προς τους πολίτες.

 

Στόχος όπως τονίστηκε είναι η πολιτεία δια μέσω των πολιτικών κομμάτων να αξιοποιήσει περαιτέρω την ιδιωτική ασφάλιση, να εφαρμόσει όλα όσα ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (υποχρεωτικές ασφαλίσεις) να φύγουν εμπόδια που προκαλούν καθυστερήσεις (άμεση αποστολή συμβολαίων αστικής ευθύνης ασφαλιστών από τις εταιρείες)  , να λυθούν θέματα που αποτελούν σκοπέλους όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από νεοφυείς τρόπους προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων ή με εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης και πολλά άλλα.

Συντονιστές στην εκδήλωση ήταν οι δημοσιογράφοι κ.  Κώστας Λασκαράτος στο πάνελ των πολιτικών, και ο Ι. Βερμισσώ στο πάνελ με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα:https://www.insurance-eea.gr/

Related Articles

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ 2023-2024

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση 2023-2024 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία...

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...