Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Εορτασμός στον Άγιο-Γεώργιο από τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός στον Άγιο-Γεώργιο από τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή συμπατριωτών από όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων η καθιερωμένη ετήσια γιορτή για την καρπαθιακή παροικία, του Αγίου Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Διόνυσο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας.

Οι πρόγονοί μας Καρπάθιοι λατόμοι που ίδρυσαν στις αρχές του 20ού αιώνα τον ναό με κόπο και θρησκευτική ευλάβεια αλλά πάνω απ’ όλα με μεράκι και μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, θεωρούσαν προστάτη τους τον Άγιο Γεώργιο. Έτσι, λοιπόν, η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης αποτελεί για εμάς διπλή γιορτή και χαρά, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, ευχαριστώντας τους για το κληροδότημά τους στην καρπαθιακή παροικία.

Η γιορτή μας ξεκίνησε στις 11 το πρωί με δοξολογία και αρτοκλασία από τον πατέρα Ευθύμιο. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Φίλιππος Καλούδης, ο Πρόεδρος του αδελφού Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων κ. Μίνος Κομνηνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απεριτών Αττικής «Ομόνοια» κ. Μάνος Παναγιώτου και εκπρόσωποι πολλών τοπικών Καρπαθιακών Σωματείων και ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης κ. Εμμανουήλ Κουρμαδιάς με καταγωγή από τη μητέρα του εκ Μενετών. Ακολούθησαν καφές και κεράσματα στο Αρχονταρίκι και κυρίως στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Θερμότατες ευχαριστίες στον εκπρόσωπο του ΣΑΚ στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού κ. Γιώργο Νισύριο για τη συνεχή παρουσία του και προσφορά στην εκκλησία μας αλλά και τη δωρεά δύο εικόνων του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννου του Καρπάθιου που κοσμούν τον ναό, εις μνήμην Ιωάννου Μιχ. Νισυρίου, ενώ μία εικόνα των Αγίων Ισιδώρωνεδωρήθηαπό τη συμπατριώτισσα κα Σωτηρία Μαγγιόρου-Μπαρμπαρέσου εις μνήμην του συζύγου της Munsch. Και οι τρεις εικόνες έχουν φιλοτεχνηθεί από τον συμπατριώτη μας ερασιτέχνη αγιογράφο Ανδρέα Κούστα, το γένος Καραξή εκ Πυλών.

Πολλές ευχαριστίες στην ταμία του ΣΑΚ Μαίρη Διακογιάννη-Χατζηδημητρίου για την προσφορά των άρτων και των καρπάθικων κουλουριών.

Τέλος, ευχαριστίες στον πατέρα Ευθύμιο για τη συνεργασία του και τη φροντίδα του Ναού καθώς και τη φιλοξενία στο Αρχονταρίκι μετά την αρτοκλασία.

Μηνύματα με ευχές απέστειλαν υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές Πειραιά και Δωδεκανήσου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με ακόμη πολυπληθέστερη συγκέντρωση των συμπατριωτών και φίλων της Καρπάθου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α.Κ

Ο Πρόεδρος         

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός 

Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής  Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Λογιστής

Γεώργιος Ν. Αναστασιάδης

 

 

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Καραϊτιανός στην  εκκλησία του Αγίου-Γεωργίου

Related Articles

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Πέραμα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, για πτώση Ι.Χ.Ε....

«Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Διεθνές Εμπόριο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις, τόσο στην παγκόσμια...

ΕΒΕΠ: Επένδυση της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το άνοιγμα εμπορικής πύλης της Ευρώπης στην Ινδία

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Η αναθέρμανση μιας ιστορικής...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την...