Τετάρτη , 29 Νοέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΛΠ Α.Ε. Δυναμικό παρών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΟΛΠ Α.Ε. Δυναμικό παρών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε και φέτος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο κορυφαία στελέχη από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία των πολιτών της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.YuZenggang συμμετείχε σε συζήτηση για τον σπουδαίο ρόλο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στην οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και τη ναυτιλία, για τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί σε αυτό, για τα αξιοσημείωτα οικονομικά του αποτελέσματα αλλά και για τα σημαντικά πολλαπλά οφέλη του προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, οκ. YuZenggang αναφέρθηκε στις αποδόσεις του Λιμένος Πειραιώς για το έτος 2022, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία,με ρεκόρ εσόδων στην ιστορία της εταιρείας, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και συγκυριακό γεγονός, αλλάείναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης και συστηματικής δουλειάς, των μεγάλων επενδύσεων και των έργων αναβάθμισης και κυρίως της συνεπούς εφαρμογής του σχεδιασμού και της στρατηγικής που με ιδιαίτερη προσοχή έχει καταρτιστεί για τον Λιμένα Πειραιάμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξαιτίαςτης στρατηγικής γεωγραφικής του θέσης. Μία θέση, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη ανάπτυξη του συνόλου των λιμενικών δραστηριοτήτων, γεγονός το οποίο αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για  την επιτυχία που σημειώνεται. Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. μίλησε ξεχωριστά για τον κλάδο της κρουαζιέρας, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και ταχύτατη ανάκαμψη αμέσως μετά την πανδημία εξηγώντας ότι πλέον ο Πειραιάς λόγω της αποτελεσματικής στρατηγικής του λιμένος, επιλέγεται ως σημείο βάσης-homeport, στοιχείο το οποίο κάνει διαφορά σήμερα στο λιμάνι σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα, ο κ.Zenggang αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας. Τέλος, oΠρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. τόνισε ότι το στοίχημα είναι οι καλές επιδόσεις του Λιμένος να διατηρηθούν και στο μέλλον, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της συζήτησης στην έννοια της βιωσιμότητας και κυρίωςστις πρωτοβουλίες και δράσεις που η εταιρεία λαμβάνει για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που μετατρέπουν τον Πειραιά σε «Πράσινο Λιμάνι» αλλά και για την ανταπόδοση στην κοινωνία.Μεταξύ άλλων η ΟΛΠ Α.Ε. από το 2016 και έπειτα επιστρέφει ποσοστό 3,5% από τα συνολικά έσοδά της στους γειτονικούς στον Πειραιά Δήμους, τη Σαλαμίνα, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα, που για το 2022 ανήλθε σε περίπου  7 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας μία μοναδική σχέση και αλληλεπίδραση αμοιβαίου οφέλους μεταξύ του ΟΛΠ και των τοπικών κοινοτήτων.

 

Σχετικά με την ΟΛΠ Α.Ε.

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβιωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοευπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCOShipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. κατέχει την πιστοποίηση “ECOPORT”, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://olp.gr

 Στη φωτογραφία από αριστ. ο δημοσιογράφος κ.Μηνάς Τσαμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.YuZenggang

Related Articles

VANOS S.A. presents the Fall Arrest System

Create safer environments with fall protection systems by Fall-Pac. VANOS S.A. presents...

ICS announces updates to the Tanker Safety Guide

ICS Publications announces updates to the Tanker Safety Guide (Liquefied Gas) to...

Countdown commences to flagship maritime event at COP28

ICS, In just under three weeks over 200 maritime and energy sector...

Δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών 2023

Δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών 2023 – Μια συνδιοργάνωση του InternationalPropellerClub,...