Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στον υποβρύχιο καθαρισμό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Μικρολίμανο
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στον υποβρύχιο καθαρισμό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Μικρολίμανο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη δράση υποβρύχιου καθαρισμού του Μικρολίμανου, την οποία διοργάνωσαν το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Οι δύτες βούτηξαν μπροστά από την προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) όπου και καθάρισαν τον βυθό του Μικρολίμανου, σε μια περιβαλλοντική δράση που σκοπό έχει να στείλει μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα  υδάτινα απορρίμματα που συνέλεξαν οι δύτες από τον βυθό του Μικρολίμανου απομακρύνθηκαν με τη συμβολή της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Στη δράση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε, σε δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε στο Μικρολίμανο, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, όπου ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη οικολογική δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων καθαρίζοντας τον βυθό του Μικρολίμανου. Με την ενέργεια αυτή, στέλνουμε όλοι μαζί  μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία στο Μικρολίμανο, το οποίο μετά την ανάπλαση έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου. Με αφορμή αυτή τη δράση είναι σημαντικό να αναδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου σε σχέση με το περιβάλλον και χαίρομαι που οι νέες γενιές μεγαλώνουν με διαφορετικά δεδομένα και κυρίως με οικολογική συνείδηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός, δήλωσε:  «Είναι μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στον Πειραιά,  η οποία πραγματοποιείται σε αυτόν τον εξαιρετικό, προσφάτως διαμορφωμένο χώρο,  το Μικρολίμανο. Πλήθος εθελοντών μελών και φίλων του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων ήρθαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία έχει  ως κύριο σκοπό να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των συμπολιτών μας και να ξεκινήσει πάλι το εθελοντικό κίνημα, το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

Related Articles

«Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ :πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού

Το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ, σε συνεργασία με την κοινωνιολόγο, γραφολόγο...

Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών στο Πασαλιμάνι

Μια μεγάλη ποικιλία από την πρώτη υπερτροφή που παράγει η Ελληνική γη...

Ε.Β.Ε.Π και Σ.Ε.Ε.Ν. συνενώνουν δυνάμεις στο επιχειρηματικό και επιχειρησιακό πεδίο της επιβατηγού ναυτιλίας.

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΒΕΠ και ΣΕΕΝ Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού...

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: 8 Μαρτίου”Περπατώ με διαφορετικά παπούτσια”

Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, και η ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, παρακινούν  για την...