Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στον υποβρύχιο καθαρισμό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Μικρολίμανο
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στον υποβρύχιο καθαρισμό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Μικρολίμανο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη δράση υποβρύχιου καθαρισμού του Μικρολίμανου, την οποία διοργάνωσαν το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Οι δύτες βούτηξαν μπροστά από την προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) όπου και καθάρισαν τον βυθό του Μικρολίμανου, σε μια περιβαλλοντική δράση που σκοπό έχει να στείλει μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα  υδάτινα απορρίμματα που συνέλεξαν οι δύτες από τον βυθό του Μικρολίμανου απομακρύνθηκαν με τη συμβολή της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Στη δράση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε, σε δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε στο Μικρολίμανο, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, όπου ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη οικολογική δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων καθαρίζοντας τον βυθό του Μικρολίμανου. Με την ενέργεια αυτή, στέλνουμε όλοι μαζί  μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία στο Μικρολίμανο, το οποίο μετά την ανάπλαση έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου. Με αφορμή αυτή τη δράση είναι σημαντικό να αναδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου σε σχέση με το περιβάλλον και χαίρομαι που οι νέες γενιές μεγαλώνουν με διαφορετικά δεδομένα και κυρίως με οικολογική συνείδηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός, δήλωσε:  «Είναι μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στον Πειραιά,  η οποία πραγματοποιείται σε αυτόν τον εξαιρετικό, προσφάτως διαμορφωμένο χώρο,  το Μικρολίμανο. Πλήθος εθελοντών μελών και φίλων του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων ήρθαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία έχει  ως κύριο σκοπό να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των συμπολιτών μας και να ξεκινήσει πάλι το εθελοντικό κίνημα, το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

Related Articles

ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ”

Η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιά με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ Ο Δικηγορικός...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...