Πέμπτη , 30 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός ναυτικού στην Ελευσίνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στην Ελευσίνα

Ημιβύθιση θαλάσσιου ποδηλάτου και διάσωση των επιβαινόντων στη Στυλίδα – – Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Καλαμάτα – Διακομιδές ασθενών
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας από το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Δ.Α. Φθιώτιδας για παροχή βοήθειας σε θαλάσσιο ποδήλατο που βυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΡΙΝΙ» Φθιώτιδας.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό  σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .
Το θαλάσσιο ποδήλατο εντοπίστηκε ημιβυθισμένο στην περιοχή Αΐ Γιάννη Στυλίδας και οι δύο επιβαίνοντες του, ηλικίας 30 και 21 ετών, διασώθηκαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Στυλίδας.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας  για τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας β’ μηχανοδηγού) εντός Ρ/Κ πλοίου, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κεντρικό λιμένα Ελευσίνας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” για διενέργεια εξετάσεων, από όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού “ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-46χρονου από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ» Ν.Π. 12287 και
-66χρονης από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171.
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή όρμου Βουλιαγμένης, 74χρονη ημεδαπή.
Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ  πλοίο “ΧΕΡΑ” Ν.Θ. 1388, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε έξω από τον λιμένα Ζακύνθου, με δύο (02) επιβαίνοντες.
Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ζακύνθου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 19χρονος παρέσυρε 72χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Η τραυματίας  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π.- Κέντρο Υγείας Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, ότι ερασιτεχνικό σκάφος, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αρέτσους Καλαμαριάς .
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΔΩΡΟΣ» Λ.Θ. 2075, με την συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ανωτέρω σκάφος στον λιμένα Καλαμαριάς, συνοδεία του Π.Λ.Σ..
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Olympia Radio , για ακινητοποιημένο θαλάσσιο μοτοποδήλατο λόγω μηχανικής βλάβης με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Σελινίτσας δήμου Ανατολικής Μάνης , σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από την ακτή.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΑΜΑΛΙΑ» Τ.Γ. 32 , το θαλάσσιο μοτοποδήλατο ρυμουλκήθηκε στη γλίστρα Γυθείου, όπου οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Απαγόρευση απόπλου και σύλληψη πλοιάρχου Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύμη
Στη σύλληψη πλοιάρχου φορτηγού πλοίου, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από τα ανωτέρω στελέχη σε φορτηγό πλοίο σημαίας Τουρκίας, με δώδεκα (12) μέλη πληρώματος, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η υπέρβαση γραμμής φόρτωσης του εν λόγω πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σύμης, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους «MARINGRET» σημαίας Σουηδίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Αγίας Μαρίνας ν. Σύμης.
Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Στο εν λόγω σημείο μετέβη και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Ν.Ρ. 510, το οποίο ρυμούλκησε το «MARINGRET» με ασφάλεια στον όρμο «ΠΕΔΙ» ν. Σύμης.
Από την Λιμενική Αρχή Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «MARINGRET», μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Παρασημοφόρηση του Πάνου Λασκαρίδη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε σήμερα το πρωί...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ 2023-2024

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση 2023-2024 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία...

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...