Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης

Σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών στην Κύμη και στον Πειραιά για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών και παράβαση περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και διενεργούμενης αστυνομικής έρευνας, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, πρωινές ώρες της 20-04-2023 προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ., με το οποίο διευκόλυναν την αποβίβαση αλλοδαπών από Τ/Χ σκάφος (αλσ), προερχόμενο από ακτές Τουρκίας, στην παραλία «ΜΑΓΕΙΡΑΣ» Πετριών Εύβοιας.

Κατά την διάρκεια προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Κύμης και κατόπιν έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), με συνδρομή στελεχών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και συναρμόδιας Υπηρεσίας, την 07-05-2023 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα και έτερες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Για τους ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου και ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για :

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση, παραλαβή, μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι προαναφερόμενοι τέσσερις (04) συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι έρευνες σε πληροφοριακό επίπεδο συνεχίζονται από την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) προκειμένου να εντοπιστεί ενδεχόμενη εμπλοκή έτερων προσώπων ως φερόμενα μέλη του εν λόγω οργανωμένου κυκλώματος.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Τραυματισμός εργαζόμενου σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Εύβοια – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SCORPIUS” σημαίας Βελγίου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε αμμώδη βυθό της θαλάσσιας περιοχής λιμένα Αίγινας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ» Ν.Α. 196, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SCORPIUS» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού, για τραυματισμό ημεδαπού εργαζόμενου αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργεια, πρωινές ώρες την 15-05-2023, στην περιοχή Γιάλτρων ν. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την διάρκεια ελέγχου αλιευτικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας, γλίστρησε από την κλίμακα του σκάφους και στην προσπάθεια του να κρατηθεί τραυματίστηκε στο δάχτυλο του αριστερού άνω άκρου.

Στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ωρεών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. Π. 67,

-83χρονου και 92χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-53χρονου και 62χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

 

 

Related Articles

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...

Γιάννης Παππάς : «Οι ευρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Συνέντευξη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στην εφημερίδα “Απογευματινή”...

ΟΛΠ Α.Ε.:  Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη–Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34...

Γ.ΚΟΥΜΠΕΝΑΣ-ΕΕΚΦΝ: Τέσσερα μέτρα για την κρουαζιέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), εν όψει ενάρξεως...