Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η BIMCO λανσάρει βιομηχανική ταινία που ζητά ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η BIMCO λανσάρει βιομηχανική ταινία που ζητά ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΟΙΩΝ

Η BIMCO κυκλοφόρησε την τέταρτη βιομηχανική της ταινία, ζητώντας την επείγουσα υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση των πλοίων και τους πλοιοκτήτες να επιλέγουν μόνο ναυπηγεία που ανταποκρίνονται στη σύμβαση.

Η ταινία, «Ανακύκλωση πλοίων: Ώρα για αλλαγή», γυρίστηκε εν μέρει σε ναυπηγεία ανακύκλωσης πλοίων στο Αλάνγκ της Ινδίας, μια από τις μεγαλύτερες χώρες ανακύκλωσης πλοίων στον κόσμο μαζί με το Μπαγκλαντές. Η ταινία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, τους ιδιοκτήτες πλοίων και το κοινό για τις τεράστιες δυνατότητες της βιομηχανίας ανακύκλωσης πλοίων να προσθέσει σε μια βιώσιμη παγκόσμια κυκλική οικονομία, εάν γίνει με ασφάλεια.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το ακατέργαστο σκραπ χάλυβα από την ανακύκλωση πλοίων τροφοδοτεί περίπου 350 ελασματουργεία που παρέχουν περίπου το 50% της ετήσιας κατανάλωσης χάλυβα μόνο στο Μπαγκλαντές και η βιομηχανία δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανθρώπους που φροντίζουν τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της BIMCO. Ντέιβιντ Λούσλι.

«Αλλά η ανακύκλωση πλοίων είναι για πάρα πολύ καιρό επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον σε ναυπηγεία που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ. Είναι καιρός να αλλάξει και η ανακύκλωση των πλοίων να γίνει με τον σωστό τρόπο», λέει ο Loosley.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Chattogram και στη Dhaka στο Μπαγκλαντές στις αρχές Μαΐου από την BIMCO και άλλους βιομηχανικούς οργανισμούς για να συζητήσουν τα οφέλη από την επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ, το Μπαγκλαντές επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να επικυρώσει φέτος, επιτρέποντας στη σύμβαση να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της BIMCO, περισσότερα από 15.000 πλοία θα ανακυκλωθούν τα επόμενα δέκα χρόνια, αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με τα τελευταία δέκα χρόνια, εν μέρει λόγω των αυστηρότερων κανονισμών για τα αέρια του θερμοκηπίου που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Φέτος, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει θετικά το πρόσωπο της βιομηχανίας ανακύκλωσης για πάντα – πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», λέει ο Loosley.

Προβολή, λήψη και κοινή χρήση “Ανακύκλωση πλοίων: Ώρα για αλλαγή”

 

 

We’re delighted to announce the release of our latest industry film “Ship Recycling: Time for Change”

It’s estimated that 15,000 ships will be recycled in the next decade. Providing great potential for the circular economy. But it must be done the right way. The Hong Kong Convention will allow for the safe and environmentally sound recycling of ships.

We ‘ve made this film because we need the convention to enter into force now. We need ship owners to choose globally compliant yards to recycle their ships at facilities which put people and the environment first.

Raising awareness about the shipping industry is important to us. Over the past two years we have created a series of short films to highlight the importance of shipping, explain the crucial role of seafarers, and demonstrate our industry’s commitment to decarbonisation. “Ship Recycling: Time for Change” is our fourth industry film project.  All our films can be downloaded and shared freely without any copyright restrictions to help the industry communicate and raise awareness of shipping.

 

WATCH AND DOWNLOAD ALL BIMCO FILMS https://www.bimco.org/trending-topics/recycling

 

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...