Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η HELLENiQENERGY φέρνει την τεχνολογία στη νέα γενιά της Φθιώτιδας
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η HELLENiQENERGY φέρνει την τεχνολογία στη νέα γενιά της Φθιώτιδας

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία του Νομού Φθιώτιδας,  με αφορμή τη διεξαγωγή του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις»

 

O Όμιλος HELLENiQENERGY υλοποιεί και φέτος δράσεις υψηλής κοινωνικής υπευθυνότητας στο Νομό Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ιστορικού “EKO AcropolisRally 2023”, το οποίο θα διεξαχθεί με Μεγάλο Χορηγό την ΕΚΟ.

Συγκεκριμένα η HELLENiQENERGY, πάντα στο πλευρό της νέας γενιάς, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της  ψηφιακής αναβάθμισης των σχολείων του Νομού Φθιώτιδας που ανέλαβε το 2022, προσφέροντας φέτος σε 62 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της δράσης όλα τα  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, επωφελήθηκανκαι αναβάθμισαν τις ψηφιακές υποδομές τους.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Πρόεδρος της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Υπουργός Οικονομικών  κ. Χρήστος  Σταϊκούρας, βρέθηκαν την Τετάρτη 26 Απριλίουστην Υπάτη και παρέδωσαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό στο Γυμνάσιο και Λύκειοτης πόλης, καθώς και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΚακογιάννειοΑστεροσχολείο».Παρούσα στην τελετή ήταν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα,η οποία συνοδευόταν από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Γκούμακαι τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ.Κώστα Σπαλιώρα.  Ο εξοπλισμός για όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Νομού, έχει ήδη παραδοθεί από την HELLENiQ ENERGY στο κτήριο της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, συμπλήρωσε την περσινή σημαντική προσφορά του στα σχολεία του Νομού, δωρίζοντας επιπλέον φέτος 62 φορητούς υπολογιστές, 54 συστήματα προβολής, 7 3D εκτυπωτές, 21 πολυμηχανήματα και 6 διαδραστικούς πίνακες. Επιπρόσθετα, ενίσχυσε το  Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΚακογιάννειοΑστεροσχολείοΥπάτης» με έναν σύγχρονο μετεωρολογικό σταθμό απαραίτητο για τη λειτουργεία του.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQENERGY, Γιάννης Παπαθανασίου, επεσήμανε:«Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας της ΕΚΟ, ως μεγάλου χορηγού, με τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολιςκαι για τα επόμενα 3 χρόνια, συνεχίζουμε την προσφορά μας στη Φθιώτιδα που βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Φέτος, ολοκληρώνουμε το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού. Η HELLENiQENERGYβρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της νέας γενιάς. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα και να συμβάλουμε, στο μέτρο του δυνατού, στη διαμόρφωση βέλτιστου περιβάλλοντος για την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας, με ίσες ευκαιρίες για όλους.»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά: «Ο νέος, συμπληρωματικός εξοπλισμός που παραδίδεται στα σχολεία μας, αναβαθμίζει περαιτέρω τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία HELLENiQ ENERGY και για αυτή την πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης, προς τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική κοινότητα».

 

 

Σχετικά με την HELLENiQENERGY

Η HELLENiQENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Η HELLENiQENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.

HHELLENiQENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v DSI Phoenix with Bulk Trading SA 

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...